След бавни намеси на ВАР и сериозно продължение: Черно море и Пирин не се победиха във Варна

След бавни намеси на ВАР и сериозно продължение: Черно море и Пирин не се победиха във Варна

Topsport.bg

05-03-2022, 16:59

Черно море и Пирин не се победиха в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Оспорваната среща на "Тича" завърши 1:1.

Първи в резултата поведоха "орлетата" чрез младия Иван Тасев, а по-късно украинецът Сердюк изравни. При попадението на "моряците" се стигна до 5-минутно разглеждане от системата ВАР, което сериозно изнерви всички на и около терена.

Въпреки точката, гостите могат да съжаляват за нова контузия на ключов играч. Капитанът в този мач Светослав Дяков напусна принудително заради проблеми в аддукторите.

След този мач, Черно море е трети с 36 точки, а Пирин е 10-ти с 22 пункта.

Срещата започна с домакински натиск. В началните минути, Цветомир Панов бе изпуснат от Дяков и Дюлгеров и получи пространство да стреля по посока на близкия ъгъл, но новият страж на "орлетата" Янко Георгиев се намеси и не позволи ранен гол в мрежата си.

В 26-ата минута се стигна до първото значимо събитие в мача. Станоев отправи центриране от пряк свободен удар, Стилиян Николов засече и разстреля мрежата на Дюлгеров, но съдията не зачете попадението заради засада.ВАР потвърди решението на съдийската бригада след 3-минутно разглеждане на ситуацията.

До края на полувремето не се стигна до опасности пред двете врати. Играта продължи да бъде оспорвана през вторите 45 минути.

Само пет минути след подновяването на играта, Костов намери в дълбочина Иван Тасев, който остана сам срещу вратаря. 19-годишният талант от школата на клуба, прокара топката между краката на Дюлгеров и тя влезе за 0:1. Минути по-късно вратарят на гостите Янко Георгиев се намеси решително, за да спаси тима си на два пъти. Първо Виктор Попов центрира отлично към Курьор, който засече и стреля много опасно с глава, но вратарят изчисти в корнер, а след това спаси удар на Сердюк.

В 69-ата минута се стигна до изравнително попадение. След грешка в отбраната на Пирин Сула засече отбита топка и намери Евгений Сердюк, който овладя и стреля от близко разстояние в близкия ъгъл, но съдията не зачете гола заради засада. След 5-минутно разглеждане на ВАР, попадението бе зачетено. Продължителната намеса на системата, наложи и значително продължение от 10 минути.

В добавеното време, не се случи нищо опасно пред двете врати и така двата отбора си поделиха по точка.

Източник: Topsport.bg

Последни новини