Студен душ за ЦСКА на "Армията"! 10 от Славия взеха точка в последните секунди!

Студен душ за ЦСКА на

Topsport.bg

11-09-2021, 22:24

ЦСКА и Славия завършиха наравно 1:1 в двубой от седмия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

Футболистите на треньора Стойчо Младенов владееха повече топката и още през първото полувреме пропуснаха няколко добри възможности да поведат в резултата. Това се случи след малко повече от час игра, когато Жорди Кайседо (63') се разписа.

Малко преди това "белите" останаха с човек по-малко, след като Кемело Нгуена бе изгонен след втори жълт картон. В средата на втората част Греъм Кери пропусна да удвои от дузпа, благодарение на вездесъщия тази вечер вратар на Славия - Светослав Вуцов. В добавеното време на срещата обаче Славия съумя да стигне до равенството, благодарение на Мартин Атанасов (90+3').

Дебют за "армейците" пък днес направи новото попълнение Карло Мухар, който се присъедини към състава под наем от Лех (Позан).

Двубоят започна добре за гостите, които в първите минути владееха повече топката, но така и не успяваха да стигнат до по-сериозно положение пред вратата на Густаво Бусато.

Малко след като играта се изравни, "белите" сътвориха първата интересна ситуация в срещата. В 15-ата минута опасна атака на Славия завърши с удар на Мартин Сораков в опасна близост до Бусато. След това се стигна до нов изстрел, който след рикошет топката излезе в корнер за "белите".

В 19-ата минута ЦСКА отговори. Греъм Кери отправи мощен шут, който Светослав Вуцов успя да избие. Топката попадна в краката на Георги Йомов, който центрира остро, но Жорди Кайседо се размина с кълбото.

В 29-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от добра позиция. Зад топката застана дебютантът Карло Мухар, но той прати кълбото право в стената.

В 33-ата минута Греъм Кери бе изведен сам в половината на Славия, но не успя да поеме добре топката. Това допълнително уби от скоростта му и въпреки че успя да навлезе в наказателното поле, там се засуети и бе притиснат от трима бранители на гостите. В крайна сметка Кери стреля, но слабо и неточно.

Последваха още няколко добри атаки на домакините, които бяха пропуснати от Яник Вилдсхут и така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

В началото на втората част "белите" останаха с човек по-малко на терена, след като Кемело Нгуена получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Греъм Кери.

Логично, "армейците" поведоха в резултата в 63-ата минута. Греъм Кери центрира от корнер. Кайседо се извиси над всички и с глава насочи неспасяемо топката към вратата на Вуцов.

В 74-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Емил Виячки събори в наказателното поле Федерико Варела. Греъм Кери се нагърби с отговорността, но Светослав Вуцов се намеси блестящо и спаси наказателния удар.

Последваха нови шансове за домакините, но първо удар на Кери от пряк свободен удар бе неточен, а след това Вуцов спаси удар на Видсхут.

В добавеното време на срещата обаче Славия съумя да стигне до равенство, благодарение на Мартин Атанасов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини