Ураган и Калабак завършиха 1:1 в Михнево

Ураган и Калабак завършиха 1:1 в Михнево

Novsport

21-02-2021, 20:56

Ураган и Калабак завършиха 1:1 в Михнево в мач от 14-ия кръг на областната група Струма-2. Футболистите на двата отбора изиграха  много добър мач. След равностойни първи няколко минути гостите постепенно упражниха натиск, което даде резултат. 

В 12-та минута при недобре върната топка от  защитник на домакините, нападателят на гостите Васил Василев се възползва и изпрати топката в мрежата - 0:1. От този момент нататък футболистите на Ураган, водени от опитния и авторитетен Александър Тилев, тръгнаха да изравняват резултата, но все нещо не им достигаше да се случи това. В 16-та минута Александър Тилев като по конец насочи топката към Димитър Масларов, който по диагонала насочи от движение кълбото и то премина встрани отдясно на стража на гостите. В 38-ма минута неуморния в този двубой Александър Тилев овладя топката, тръгна директно към противниковата врата и от 25 метра със страхотен шут в стил Ронадло я изпрати под напречната греда зад стража на гостите за 1:1.

След почивката домакините заиграха затворено и разчитаха напред на контраатаки, защото се виждаше, че футболистите на Калабак са по-дейни и играят по-бърз футбол. В 72-ата минута Димитър Тасев от фаул разтресе напречната греда зад стража на гостите. На четири пъти 17-годишният вратар Валентин Гоцев показа невероятен рефлекс . 

„Спечелихме една много ценна точка срещу силен отбор. Гласувахме доверие на младия Валентин Гоцев, защото титулярния Благой Стоянов е с контузия. Радвам се, че Валентин се справи отлично със задълженията си, внесе спокойствие сред колегите си с действията си и ако продължава така, има голямо бъдеще. В събота ще гостуваме на временния водач в групата Огражден 1955 с.Първомай”, сподели Александър Тилев.

Източник: Novsport