ФК ЦСКА 1948 окупира третото място след победа над Локомотив (Пловдив)

ФК ЦСКА 1948 окупира третото място след победа над Локомотив (Пловдив)

Topsport.bg

22-04-2023, 21:22

ФК ЦСКА 1948 победи Локомотив (Пловдив) в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Столичани се наложиха с 1:0 на свой терен в Бистрица.

По този начин играчите на Тодор Янчев спечелиха важни точки в битката за челните места в елита. Към момента ФК ЦСКА 1948 е на 3-ото място с 57 точки. "Смърфовете" са 6-ти с 43 пункта.

Единственото попадение днес стана дело на Педриньо от дузпа в началото на второто полувреме.

Домакините понесоха тежък удар преди началото на двубоя, когато на загрявката звездата Ивайло Чочев се контузи и бе заменен от Октавио.

Срещата започна равностойно и не предложи голови положения в първия половин час. В 35-ата минута след фаул в центъра на терена, Джовани напредна и стреля от малък ъгъл към далечния ъгъл, но прати топката в гредата.

Минута преди края на първата част, Радослав Кирилов направи ефектен финт на голлинията, преодоля свой съперник, след което поднесе топката на Георги Русев, чийто удар беше отразен от Динко Хоркаш. Оказа се обаче, че Кирилов не е задържал топката в очертанията на терена.

Втората част започна драматично. Светослав Диков нанесе удар към далечния ъгъл, Динко Хоркаш изби, но топката остана опасно близо до голлинията. Радослав Кирилов дебнеше, но бе съборен от Джовани Трупе, а реферът Волен Чинков отсъди дузпа и изгони играча на гостите. Педриньо застана зад бялата точка и откри резултата за 1:0.

До края на мача чистите голови положения липсваха. В 73-ата минута Денислав Александров се освободи много добре от играч на гостите и стреля пред границите на наказателното поле, но вратарят се намеси.

В следващия кръг ФК ЦСКА 1948 гостува на Локомотив (София), а Локомотив приема Спартак (Варна).

Тази сряда ФК ЦСКА 1948 гостува на Локомотив (София) в първия полуфинал за Купата на България. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини