Хебър поряза безобразен Локо (Сф) в "Надежда"

Хебър поряза безобразен Локо (Сф) в

Topsport.bg

18-08-2023, 20:56

Отборът на Хебър победи Локомотив (София) с 1:0 като гост в мач от 6-ия кръг на efbet Лига.

Единственият гол в мача падна през първата част, а негов автор стана синът на Любо Пенев - Николас, който се разписа в 25-а минута, а това беше и първият му гол в мъжкия футбол.

С победата Хебър събра 11 точки в актива си и зае трето място в класирането, а локомотивци са на 10-та позиция с едва 6 пункта.

В третата минута капитанът на гостите Георги Вълчев стреля мощно от дистанция, но Александър Любенов внимаваше и изби в корнер. Малко след това Ангел Бастунов падна в наказателното поле, искайки дузпа, но реферът правилно подмина мераците на футболиста на Хебър.

Гостите откриха резултата в 25-ата минута на двубоя. Кабов получи извеждащ пас по десния фланг, пребори се със защитник на "железничарите" и подаде към Николас Пенев, който от границата на малкото наказателно поле отбеляза първия си гол в мъжкия футбол.

Малко преди почивката Охене центрира технично в наказателното поле, където Георги Николов стреля опасно с глава, но Любенов опази мрежата си от второ попадение. 

Гостите от Хебър пропуснаха страхотен шанс да удвоят преднината си в 59-а минута. Тейшейра подари топката на Бастунов, който напредна с нея, навлезе в наказателното поле и стреля, но твърде разочароващо.

В 62-рата минута реферът Георги Иванов посочи бялата точка за удар с ръка на Мазан в наказателното му поле. Димитър Митков вече беше застанал зад топката да изпълнява наказателния удар, когато съдията беше привикан от ВАР да преразгледа ситуацията. След повторенията на положението той реши, че ръката на Мазан е плътно до тялото му и отмени дузпата.

Локомотив имаше добра възможност да изравни в 81-ва минута, когато бившият футболист на ЦСКА Галин Минков центрира опасно в полето на Хебър, а Димитър Митков се размина с топката. Съдията вдигна своя флаг за засада, но от повторенията ясно се видя, че такава няма. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини