ЦСКА пребори Етър и времето за поредната си победа, продължава да е лидер

ЦСКА пребори Етър и времето за поредната си победа, продължава да е лидер

Topsport.bg

26-11-2023, 19:19

Отборът на ЦСКА спечели с 2:0 срещу Етър в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига, проточил се цели два дни.

Първото полувреме се изигра вчера и завърши 0:0, а в доиграването днес домакините успяха да стигнат до успеха с късни голове на Джонатан Линдсет (84) и Християн Петров (86).

Това беше четвърта поредна победа за ЦСКА, който остана начело в класирането с актив от 41 точки - две повече от преследвача Черно море.

И провеждането на днешната среща беше съпроводено с неясноти. По наредба мачът трябваше да започне в 17,30, но началото му беше отложено с един час, за да се доповготвят домакините.

Футболистите на ЦСКА бяха по-активният отбор и първи стигнаха до удар в очертанията на вратата чрез Дюкенс Назон в 4-ата минута. Последваха множество положения, но вратарят на Етър Мартин Величков отново беше солиден. 

ЦСКА нанесе своя удар в рамките на 120 секунди в заключителните десет минути на мача. В 84-ата минута Иван Турицов проби отдясно и центрира от аутлинията, а оставеният непокрит в наказателното поле Джонатан Линдсет стреля фронтално с глава от 4-5 метра и откри резултата. В радостта си норвежецът се хвърли в натрупания сняг зад вратата.

В 86-ата минута капитанът на ЦСКА Тобиас Хайнц центрира от корнер от ляво на вратата, Ловре Кнежевич изчисти с глава в краката на Християн Петров, който с премерен шут в долния ляв ъгъл не остави шанс на Величков и оформи крайното 2:0.

В следващия кръг на 1 декември ЦСКА е гост на Славия, а Етър играе у дома срещу Черно море.

Източник: Topsport.bg

Последни новини