Черно море изпусна да победи ФК ЦСКА 1948

Черно море изпусна да победи ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

30-04-2023, 19:38

Черно море и ФК ЦСКА 1948 завършиха наравно 0:0 в двубой от 28-ия кръг на efbet Лиг, игран на стадион "Тича" във Варна.

След нулево първо полувреме, играчите на Илиан Илиев вдигнаха драстично оборотите през втората част и пропуснаха куп положения, в които можеха да отбележат гол. С пропуски се отличиха Исмаил Иса и влезлият като резерва Атанас Илиев. Като за капак на всичко "моряците" на два пъти пратиха топката във вратата на столичани, но съдията Валентин Железов отмени попаденията след консултация с ВАР.

Taка Черно море вече изостава от Левски в битката за четвъртото място, което може да донесе мач за класиране в Европа, ако Лудогорец или ФК ЦСКА 1948 спечели Купата на България. "Моряците" са пети с 49 точки, с 2 по-малко от "сините". ФК ЦСКА 1948 остава на трета позиция с 58 пункта.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора се опитваха да наложат играта си, но интересните ситуации пред вратите на Иван Дюлгеров и Даниел Наумов липсваха.

Първата опасност дойде в 10-ата минута. След продължителна атака на "моряците", топката стигна до Васил Панайотов, който стреля от воле, но прати кълбото над вратата.

В 17-ата минута столичани отговориха подобаващо. Педриньо центрира от корнер. В наказателното поле Октавио засече с глава, но Иван Дюлгеров успя да изчисти с крак.

В 37-ата минута се стигна до най-сериозната ситуация през първото полувреме. Исмаил Иса попречи на Дание Наумов да избие центриране от корнер. Топката се озова в Живко Атанасов, който я прати във вратата. Съдията Валентин Железов обаче отмени гола заради нарушение в атака.

В края на първата част Георги Русев стреля от далечно разстояние, стигна се до рикошет, който доведе до корнер. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

В началото на втората част варненци отново пратиха топката във вратата. Тя на няколко пъти бе шутирана към Даниел Наумов. В крайна сметка след сериозна доза късмет, Фернандес стреля, кълбото рикошира в крака на Елитон и влезе във вратата. Останаха съмнения за засада на Исмаил Иса. Валентин Железов прегледа ситуацията и отмени попадението и то не заради това. Оказа се, че Сула е извършил нарушение в хода на атаката.

В 65-ата минута последователни удари на Васил Панайотов и Алекс Фернандес бяха блокирани, а шест по-късно от трудна позиция Лазар Марин стреля с глава, но в аут.

В 79-ата минута Атанас Илиев преодоля Елитон и Марин и нахлу отляво в наказателното поле. Нападателят стреля по диагонала, но топката не намери рамките на вратата.

В 84-ата минута "моряците" пропуснаха златна възможност да нанесат своя финален удар. Чудесно центриране отляво стигна до Матеус Машадо, който се намираше на линията на малкото наказателно поле. Той отигра с глава, но прати топката на сантиметри от рамките на вратата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини