Черно море матира Арда с красиви попадения

Черно море матира Арда с красиви попадения

Topsport.bg

12-03-2022, 16:56

Черно море победи Арда с 2:0 в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. "Моряците" превъзхождаха съперника през цялото време и заслужено се поздравиха с важни три точки.

И двата гола паднаха след почивката, като бяха дела на Матиас Курьор (57') и Евгений Сердюк (78').

ТОПСПОРТ проследи срещата на живо:

Мачът започна с две последователни спасявания на Мартин Луков в рамките на една атака. Първо отрази шута на Сула от далечна дистанция, а след това удара на Велев, който се опита да добави.

Отговорът на гостите беше чрез Коконов, който опита шут от около 30 метра, но не изненада Дюлгеров.

В 20-ата минута Пабло Гарсия проби добре и подаде на Сердюк, който шутира от движение с левия крак, но Алекс Петков застана на пътя на топката.

В края на полувремето Луков ефектно изби изстрел на Сердюк с крак и продължи да оставя страхотно впечатление.

Домакините продължиха да натискат и това се материализира в 57-ата минута, когато Василев опита удар от границата на наказателното поле, превърнал се в подаване към Курьор, който със страхотно изпълнение откри резултата.

В 71-ата минута беше най-чистото положение за Арда. Дюлгеров сгреши и остави топката в краката на Тонислав Йорданов на 2-3 метра от вратата. Младокът само трябваше да се обърне и да отбележи на празна врата, но стреля високо.

След непростимия пропуск добрата стара футболна максима сполетя гостите и те получиха попадение. В 78-ата минута чрез Солов рейд на Сердюк, който първоначално добре беше затворен от Алекс Петков, но след това украинецът го премина и матира Луков в близкия ъгъл.

До края те можеха да направят резултата и класически.

Така след победата Черно море вече има 39 точки и е с една зад третия Ботев, а Арда заема десето място с 25 пункта.

Източник: Topsport.bg

Последни новини