Черно море посече и Берое! "Моряците" стъпиха на върха в efbet Лига

Черно море посече и Берое!

Topsport.bg

15-09-2023, 21:57

Черно море победи Берое с 2:0 и излезе на първо място във временното класиране на efbet Лигата.

Варненският тим има в актива си вече 23 точки и изпревари Локомотив (Пловдив), който е с 22 точки, но и мач по-малко. Тимът на Илиан Илиев все още няма загуба от началото на сезона. Берое остава с 13 точки и допуска трета поредна загуба в шампионата.

Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините, които бяха по-активният отбор в началото на срещата. В 12-ата минута Мазир Сула стреля опасно от границата на наказателното поле вратарят на гостите Родриго Ачинели успя да избие топката в корнер. В 21-ата минута Васил Панайотов подаде топката пред наказателното поле на Берое на Пабло Гарсия, който стреля, но топката премина встрани от вратата.

В 29-ата минута Алекс Фернандес стреля опасно и след лек рикошет топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 34-ата минута Виктор Попов центрира отдясно, а Едгар Пашеко засече топката с глава, но вратарят Родриго Ачинели успя да спаси. В 35-ата минута бе първият удар за гостите, когато Франциско Политино стреля по диагонал отляво, но топката попадна в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров. В 37-ата минута домакините имаха на два пъти шанс да вкарат гол.

Първо Атанас Илиев се пребори за една висока топка, свали я на земята и я чукна към вратата, но стражът на Берое Родриго Ачинели пак спаси. Секунди по-късно Алекс Фернандес стреля от дистанция, но топката премина на сантиметри над вратата на гостите.

В 40-та минута Васил Панайотов падна в наказателното поле на гостите след съприкосновение със защитник на гостите. Съдиите във ВАР-стаичката преглеждаха ситуацията около 2-3 минути, но в крайна сметка решиха, че Станимир Тренчев е взел правилното решение и дузпата беше потвърдена. С изпълнението се нагърби Атанас Илиев и технично преодоля Ачинели за 1:0.

Веднага след подновяването на играта през втората част домакините вкараха втори гол. Виктор Попов проби отдясно, пусна пас към Васил Панайотов, който навлезе в наказателното поле и върна топката към Атанас Илиев, а той с пета към връхлитащия Мазир Сула, който с топовен изстрел от 7-8 метра вкара за 2:0.

В 84-ата Бруно Шмуц стреля опасно по диагонал отдясно, но топката попадна в ръцете на вратаря Иван Дюлгелов. В 90+2 минута Исмаил Иса бе изведен сам срещу вратаря на гостите Родриго Ачинели и стреля, но стражът спаси, съдиите обаче не видяха и не отсъдиха корнер.

Източник: Topsport.bg

Последни новини