Черно море потрепери, но победи Крумовград и диша във врата на ЦСКА

Черно море потрепери, но победи Крумовград и диша във врата на ЦСКА

Topsport.bg

26-11-2023, 19:40

Черно море продължава да се движи в страхотен ритъм в първенството на България, след като победи на свой терен Крумовград с 3:2. Резултатът можеше да е много по-убедителен, но домакините допуснаха два гола в последните 23 минути и от 3:0 и наглед спокойна позиция, се наложи да потреперят в края.

Двубоят се игра при прекрасни условия във Варна, което е новина на фона на случващото се в цялата страна не само с футболните мачове, отборът на треньора Илиан Илиев доказа, че стадион "Тича" е крепост този сезон.

Това бе осма победа в деветте домакински мача на "моряците", като едно реми с Локомотив (Пд) - 2:2, е единствената грешка в тази убийствена серия.

Точно четвърт час след началото на мача "моряците" организираха страхотна атака, която започна от Мазир Сула, а той от своя страна намери Атанас Илиев в наказателното поле. Нападателят на Черно море пусна прострелно центриране по земя, а Васил Панайотов засече от границата на наказателното поле с премерен шут в долния ляв ъгъл на вратата.

Малко преди почивката Крумовград изненадващо можеше да изравни резултата. Гостите центрираха в наказателното поле на "моряците", а там Влатко Дробаров не се намеси по най-добрия начин и с глава насочи топката към собствената си врата. За негов късмет тя се удари в гредата и излезе в корнер.

Минута преди края на полувремето домакините удвоиха преднината си. Мазир Сула напреда по левия фланг и достави перфектно подаване към Алекс Фернандес, който нямаше как да сгреши от границата на малкото наказателно поле.

Само 9 минути след подновяването на играта домакините отбелязаха трети гол. Алекс Фернандес получи топката пред наказателното поле и с топовен шут простреля Макенджиев за 3:0.

В средата на второто полувреме гостите съумяха да върнат едно попадение. Димитър Тонев получи топката в наказателното поле и технично я прати в десния ъгъл на вратата.

Три минути преди края на редовното време гостите намалиха пасива си до само едно попадение. Димитър Тонев подаде към Алекс Колев, който разтресе гредата, а Божидар Кацаров направи добавка. Първоначално голът беше отменен заради засада, но повторенията показаха, че такава няма.

Силите на гостите обаче не стигнаха за повече и те си тръгнаха с поражение от стадион "Тича" във Варна.

Източник: Topsport.bg

Последни новини