Черно море тотално надигра Хебър, но спечели само с 1:0

Черно море тотално надигра Хебър, но спечели само с 1:0

Topsport.bg

23-07-2023, 21:05

Черно море постигна първата си победа за сезон 2023/24. Селекцията на Илиан Илиев зарадва феновете си на "Тича", печелейки минимално срещу Хебър. Единственото попадение беше дело на Атанас Илиев в 32-ата минута. Реалният резултат в морската ни столица трябваше да бъде разгромен, тъй като "зелено-белите" създадоха куп голови положения.

На два пъти голови изстрели на Илиев биваха отменяни заради засада, а веднъж гредата удари и Алекс Фернандес. Хебър пък разочарова тотално след добрите впечатления, които остави при изненадващия хикс с ЦСКА. В неделната вечер момчетата на Любо Пенев не отправиха нито един точен изстрел към вратата на скучаещия Дюлгеров.

Срещата на "Тича" започна с минута мълчание в памет на популярния фен на Черно море - Венелин Томов, който приключи земния си път преди няколко дни.

Напълно според очакванията, домакините от Черно море наложиха тотален натиск и бяха близо до попадение в 6-ата минута. Центриране към далечната греда щеше да бъде засечено в мрежата от Матеус Машадо, но в последния миг с глава решително изчисти Роберт Мазан.

Още в следващата си атака "моряците" успяха да открият резултата, но радостта на Атанас Илиев се оказа кратка, тъй като и с просто око се видя, че е в положение на засада преди да опъне мрежата зад вратаря на гостите Петър Дебърлиев.

С изтичането на 20-ата минута отчетливо си проличаваше, че Хебър изпитва трудности с разнообразните атаки на своя съперник. Към този момент възпитаниците на Любо Пенев се справяха, но сами си усложняваха и без това тежката визита в морската ни столица.

Логичното на "Тича" се случи в 32-ата минута, когато резултатът беше открит. Алекс Фернандес разсече вражеската отбрана с прекрасен извеждащ пас за Атанас Илиев, който пак остана сам срещу Петър Дебърлиев, за да го преодолее за втори път, този път по редовен начин. Голът се преразглеждаше и от ВАР, но реферът Давидов нямаше доводи, за да го отмени.

Черно море за втори път беше разочарован от засадата след гол на Илиев. Този път вината не беше в тарана на варненци, а зад отбраната на Хебър се оказа авторът на асистенцията Виктор Попов.

Късметът отново не бе на страната на "зелено-белите" и в 63-ата минута. Тогава гредата спря Черно море от удвояването на резултата. Селекцията на Илиан Илиев разви отлична контраатака, при която Машадо намери своя сънародник Алекс Фернандес, но последвалият му удар тупна малко пред Дебърлиев, а след това се отби и в напречната греда.

Лоша новина сполетя Любослав Пенев в 67-ата минута, когато специалистът трябваше да осъществи принудителна смяна. Георги Николов получи удар в главата, заради който трябваше да бъде изваден от игра, а на негово място се появи Богомил Божуркин.

Черно море имаше последен шанс да увеличи своя аванс малко преди последния съдийски сигнал. Тогава резервата Иса стреля в близкия ъгъл на Дебърлиев, но капитанът на Хебър внимаваше и отрази.

В следващия кръг Черно море гостува на новака Крумовград, докато Хебър приема на свой терен Берое.

Източник: Topsport.bg

Последни новини