Бала Vs. Илиан - епизод №4

Бала Vs. Илиан - епизод №4

Novsport

03-03-2018, 07:10

Днешният двубой Етър - Черно море на "Ивайло" е задочен дуел и между двамата треньори - Красимир Балъков и Илиан Илиев. В периода 2009-2010 те на три пъти спореха помежду си в елита. Тогава Бала бе начело на Черноморец Бургас, а Илиан бодеше Берое. Първият им сблъсък като треньори бе на 21 август 2009-а под Аязмото, като мачът завърши без победител - 1:1. На 15 март 2010-а заралии спечелиха категорично на "Лазур" с 2:0. Осем месеца по-късно, отново в Бургас, двамата пак не се победиха - 0:0. Така днес в Търново ще станем свидетели на епизод №4 в дуела между бившите национали. Балъков (р. 1966) и Илиев (р. 1968) безспорно бяха сред магическите халфове у нас. Двамата са играли за едни от големите португалски клубове - Бала се превърна в легенда на Спортинг Лисабон, а Илиан носи екипа, макар и за кратко, на вечния враг - Бенфика. Двамата бяха част от селекцията на Христо Бонев за участието на България на световното във франция през 1998 година. Четири лета по-рано Илиев не попадна сред избраниците на Димитър Пенев за Мондиала в САЩ. Тогава той бе водеща фигура в Левски.

През сезон 2014/15 Бала води у нас и Литекс, но тогава опонентът му бе начело на анголския Интерклуб и спорът им на треньорския мостик не бе възобновен. Тази зима двамата се завърнаха в родните си отбори - Етър и Черно море, и днес ще дадат нов старт на дуела си.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев има доста повече опции пред себе си за титулярния състав в сравнение с първите два кръга от пролетта. В дните преди срещата лазаретът на моряците се поизпразни, като гостуването на Етър пропускат само трайно контузените Витиня, Стефан Станчев и Георги Божилов. В групата на тима се завърнаха Мехди Фенуш и Мирослав Енчев, които не бяха на разположение за срещата с ЦСКА, а за първи път в нея попадна новото попълнение Дани Кики, който дойде през зимната пауза от Локомотив Пловдив. Досега полузащитникът лекуваше травма. Наставникът на варненци вече може да ползва и услугите на алжиреца Илиас Хасани, който изтърпяваше наказание в първите два кръга. За мача с Етър от състава отпаднаха Уго Кононго, както и юношите Ертан Томбак, Емил Янчев и Лъчезар Йорданов, които останаха във Варна.

"Етър е добър отбор, който ще се опита да спечели трите точки пред собствена публика. Ние също ще гоним победата, така че очаквам да се получи здрав мач", каза Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини