Берое разгроми с лекота пародията "Верея"

Берое разгроми с лекота пародията

Novsport

25-11-2018, 16:50

 Берое победи с категоричното 6:0 Верея в местното дерби на Стара Загора от 16-ия кръг на Първа професионална лига. Футболистите на Александър Томаш се представиха по отличен начин и продължиха кризата  при днешния си съперник. Борислав Цонев пък реализира хеттрик в рамките на половин час.

Срещата на стадион "Берое" започна по-добре за символичните гости и в 7-та минута Александер засече центриране на Мечев, но топката бе избита от Перниш. В 15-та минута обаче домакините започнаха наказателната си акция с гол на Виана. Хаджиев центрира надясно, където Коуроупис се опита с гърди да върне на своя страж, но Виана успя да открадне и технично прехвърли Цинцарски за 1:0. 

Само пет минути по-късно Камбуров можеше да удвои, но ударът му с глава след центриране на Виана излетя високо над вратата. Малко след половин час игра пък Мартин Райнов стреля по земя, но Цинцарски плонжира и изби. 

Четири минути преди почивката Камбуров все пак стигна до гол. Цонев центрира отляво и голмайсторът на Берое засече от воле около точката за изпълнение на дузпа. Точно преди края на първата част обаче Томаш трябваше да прави принудителна смяна, след като прекрасно представилият се Виана се контузи и бе заменен от Банга.

След полувремето Камбуров получи отличен шанс да вкара втори гол, но излязъл сам срещу вратаря опитът му за прехвърлящ удар не намери очертанията на вратата. В 54-та минута обаче преднината на Берое стана класическа след прекрасно извеждащо подаване на Гаджев към Борислав Цонев и десятката на беройци вкара за 3:0. 

Само шест минути му бяха нужни, за да вкара и втори гол в мача. Меска преодоля двама бранители на Верея, стигна почти до аутлинията и центрира остро към Цонев и той от непосредствена близост нямаше как да сбърка. 

Цонев оформи хеттрика си, след като бе изведен от Леони и преодоля Цинцарски в 87-та минута, а във втората минута на продължението Стефан Апостолов отсъди дузпа за нарушение на Цинцарски срещу Цонев и Камбуров реализира за крайното 6:0, за да покачи бройката на головете си в елита на 213.

Така Берое остава на четвъртото място, но на само пет точки зад третия Левски, който се изправя по-късно днес срещу Ботев (Враца). Верея пък остават на последното място в класирането с 4 точки и нито една победа.

Берое - Верея 6:0 

1:0 Виана '15

2:0 Камбуров '41

3:0 Цонев '54

4:0 Цонев '61

5:0 Цонев '87

6:0 Камбуров '90+2

Стартови състави:

Берое: Перниш, Райнов, Камбуров, Цонев, Бандаловски, Леони, Гаджев, Ангелов, Хаджиев, Бригидо, Виана

Верея: Цинцарски, Запрянов, Василев, Косут, Коуроупис, Мечев, Александер, Аит Малек, Вушорович, Маринович, Мачадзе

Източник: Novsport

Последни новини