Апелативната комисия ще намали наказанието на Вили Вуцов

Апелативната комисия ще намали наказанието на Вили Вуцов

Topsport.bg

06-11-2023, 19:37

Апелативната комисия към БФС ще намали наказанието на наставника на Янтра - Велислав Вуцов, съобщава "Мач Телеграф".

56-годишният специалист бе привикан за уточняващо изслушване, след като Дисциплинарната комисия го лиши от треньорски права за 3 мача и го глоби с 1500 лева заради обидите му към съдията Борис Попов при домакинската загуба с 0:1 от ФК ЦСКА 1948 II. Тогава русенският рефер изгони Вуцов за вулгарни реплики по свой адрес, а впоследствие треньорът на габровци препоръча на Попов да си седи в Русе и да лови сомове.

От Дисципа мигновено наказаха Вили Вуцов за 3 срещи заради червения картон, но изненадващо го посякоха и с още три двубоя за грубото му поведение към съдията. Обжалването от Янтра обаче даде резултат и утре Вуцов, Попов и делегатът на срещата Илчо Цанков от Силистра ще дават допълнителни пояснения за случката на стадион "Христо Ботев" в Габрово. Очаква се, ако не пълна амнистия, то санкцията да бъде намалена с два мача и така наставникът да не води "ковачите" само в 4 двубоя, вместо в шест.

Вуцов вече изтърпя две срещи от наказанието си при 0:0 със Спортист Своге и драматичното 1:1 срещу Марек в Дупница миналия петък, когато отново атакува съдийството, критикувайки рефера Денислав Сталев за непоказан червен картон на Веселин Любомиров плюс пресилено отсъдена втора дузпа за Марек в 90-ата минута.

Източник: Topsport.bg

Последни новини