Ачиари: Вярвам в този отбор, трябва да играем като колектив

Ачиари: Вярвам в този отбор, трябва да играем като колектив

Topsport.bg

30-09-2023, 22:21

Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари коментира тежката загуба с 1:4 в Битката за Тракия от Ботев Пловдив на стадион "Христо Ботев" в мач от 12-ия кръг на efbet Лига.

"Първото полувреме имахме възможности, съперникът получи дузпа, която ни обърка мача. Този гол промени мача.

След гола на опонента започна хаос в играта ни, не бяхме добре позиционирани, позволихме на опонента да има положения. Когато започна второто полувреме, Ботев вкара красив гол, мачът стана по-труден. Последва още една дузпа, има неща, които трябва да подобряваме", започна Ачиари.

"Трябва да намерим нашата идентичност, да играем с хъс. Изкарахме 3 жълти картона през първото полувреме, манталитетът на победител не е да си изкарваш жълти картони за протести, не искам да се разправяме със съдиите, съдиите не повлияха на мача, дузпите си бяха дузпи.

Трябва да сме критични към себе си и от критиката да започнем да градим. Всичко, което направихме добре срещу ФК ЦСКА 1948, днес го нямаше", продължи аржентинецът.

"Мога да говоря само за последните три мача, в които водих отбора. Имахме положения, но не и ефективност, не можем да вкараме. Искам да виждам моя отбор да се противопоставя, както в мача срещу ЦСКА 1948 и да играем както играхме до гола от дузпа на Ботев Пловдив. Всеки играч сам искаше да играе. Вярвам в този отбор, трябва да играем като колектив", завърши Хосе Луис Ачиари.

Източник: Topsport.bg

Последни новини