Ботев дочака първа победа за сезона, реабилитираният Бароан се превърна в герой

Ботев дочака първа победа за сезона, реабилитираният Бароан се превърна в герой

Topsport.bg

27-08-2023, 21:04

Намиращият се в криза тим на Ботев (Пд) постигна дългоочаквана първа победа през този сезон. Макар и трудно, "канарчетата" най-сетне имаха поводи за усмивки след драматичен успех с 2:1 над новака Етър. Големият герой на "Ивайло" се казваше Антоан Бароан. Таранът беше тотално забравен от Станислав Генчев, но тази вечер беше пуснат като смяна от временния наставник Ферейра, а той му се отблагодари с победен гол, две минути преди края на редовното време.

Преди това Ивелин Попов беше дал аванс на "жълто-черните" с второто си поредно попадение за пловдивчани. Малко след това паритетът бе възстановил Николай Янков.

Успехът изкачи Ботев до 13-ото място във временното класиране, докато Етър вече е последен, само с една спечелена точица от началото на кампанията.

Срещата на стадион "Ивайло" стартира на високи обороти. В началните секунди добра ситуация се откри пред Мартин Тошев, който можеше да развие до самия край офанзивната акция. Опитът му за изстрел обаче не се получи. Отговорът на "канарчетата" дойде с пробив на Акере, ала той не донесе необходимия ефект.

Скоростта в атаките на Ботев (Пд) беше видима, а в петата минута селекцията на временния наставник Рафаел Ферейра създаде чисто голово положение. Мартин Секулич се възползва от грешка в отбраната на Етър и подаде за непокрития Акере, който обаче шутира над горната греда. Секунди по-късно двойно подаване между Попов и Рабей изведе французина сам срещу Величков, но притичал защитник на "виолетовите" съумя да го блокира с тяло.

Ботев (Пд) поведе в резултата с настъпването на 13-ата минута, след като Рабей се разписа с глава при центриране. Радостта му обаче не бе дълга, тъй като флагът за засада се оказа вдигнат.

Футболистите на Ботев (Пд) стигнаха до вратата на съперника със серия от бързи разигравания, а след като участие в атаката взеха над петима играчи в "жълто-черно", кълбото достигна до Рабей. Халфът реши да копва над стража Величков, но без успех.

Шахредин Букхолда имаше страхотна възможност да изведе Етър напред в 37-ата минута. Тогава юношата на Монако получи неочакван подарък от сблъсък между Пунчец и стража Ханкич, но самият той безкрайно разочарова колегите си, след като дори не отправи някакъв адекватен удар към мрежата на гостуващия тим.

Никой не можа да повярва как Ботев (Пд) не поведе в резултата 180 секунди преди почивката. Ивелин Попов демонстрира отличен поглед върху играта, след като пусна хитро по фланга за Акере. Африканецът отправи успоредно подаване на голлинията, а Мартин Секулич изглеждаше, че ще реализира от непосредствена близост. И в този миг обаче нещо рядко виждано направи младият вратар на домакините Мартин Величков, който с изключителен рефлекс измъкна "болярите" в този толкова деликатен миг.

Само 90 секунди след началото на втората част дойде най-опасната ситуация за Етър в мача. След центриране Букхолда стреля с глава и уцели напречната греда, а при добавката Мартин Тошев прати топката над вратата на Ханкич.

Централният нападател на Ботев (Пд) - Мартин Секулич продължи да пропилява изгодни положения за гостите, след като надбяга Георги Ангелов при едно дълго подаване, но в сетния момент пак беше блокиран от вездесъщия днес Пламен Димов.

Двубой, изпълнен с толкова много голови положения, нямаше как да не доведе и до попадения. Първият удар отправиха гостите от Ботев, които поведоха в 66-ата минута чрез Ивелин Попов. Капитанът на "канарчетата" получи подаване на границата на наказателното поле. Последва елегантен финт срещу двама бранители на Етър, за да отправи плътен шут, близо до дясната греда, който въпреки намесата на Величков се превърна в гол.

Инкасираното попадение принуди Емо Луканов да прави две офанзивни смени за Етър. Едната от тях пък му се "отплати" едва 60 секунди по-късно, когато в прегръдките на своите колеги се оказа резервата Николай Янков. Първоначално всичко започна в полето на домакините, където Ивелин Попов пробва да си изработи дузпа. Станислав Тодоров даде знак играта да продължи, а "виолетовите" сътвориха бърза контраатака, при която Кольо Станев напредна по фланга и пусна отличен пас, който беше засечен в мрежата от връхлетелия в полето на Ботев Янков.

Ботев дочака голямата емоция 120 секунди преди последния съдийски сигнал. Ивелин Попов опита хитър извеждащ пас за появилия се като резерва Антоан Бароан. Георги Ангелов от Етър пробва да пресече, но направи така, че да подпомогне неволно френския стрелец да излезе на голова позиция. №11 не чакаше втора покана и с премерен изстрел си заслужи да ликува бурно с агитката на гостите. Известно време попадението се гледаше от ВАР заради ситуация от по-рано, когато имаше съмнения, че Там е играл с ръка. Това обаче не се оказа достатъчно за рефера Тодоров да отмени гола.

В следващия кръг Етър ще премери сили с друг закъсал тим - Локо (София). Ботев приема Славия в едно от най-старите съперничества в българския футбол.

Източник: Topsport.bg

Последни новини