Ботев (Пловдив) подчини Арда и продължава с успешната си серия

Ботев (Пловдив) подчини Арда и продължава с успешната си серия

Topsport.bg

01-12-2023, 16:55

Ботев (Пловдив) победи Арда в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. "Канарчетата" се наложиха с 2:0 в Кърджали. По този начин тимът на Душан Керкез продължава с успешната си серия, като от началото на октомври не познава вкуса на загубата. Кърджалии пък напоследък са в доста неубедителна серия след доброто начало на сезона.

След този мач Арда е на 7-ото място, а Ботев на 8-ата позиция.

В основата на двете попадения за Ботев беше Ивелин Попов, който се отличи с асистенции. 

Домакините започнаха по-активно през първата част. В 13-ата минута Ебенезер проби и намери Боруков, който не успя да отиграе и от няколко метра да вкара. Десет минути по-късно Станислав Иванов засече центриране на Мартин Стойчев. Топката стигна до далечната греда, където свободния Пламен Крачунов стреля отблизо, но Хидайет Ханкич се намеси. В края на полувремето топката достигна до Боруков, той излъга защитник на Ботев и стреля сам срещу вратаря, но Ханкич спаси.

През второто полувреме гостите от Пловдив вдигнаха оборотите. В 51-ата минута Ивелин Попов изведе Акере, който вкара топката в мрежата, но бе вдигнат флага за засада.

Радостта на гостите бе твърде кратка, аВАР потвърди решението. В 63-ата минута Ивелин Попов върна от аутлинията майсторски към Емануел Уме, който преодоля Анатолий Господинов, за да открие резултата за 0:1.

Десет минути преди края на редовното време, Ботев удвои. Ивелин Попов намери с прецизен пас Янис Карабельов, който овладя топката, навлезе в наказателното поле и със силен изстрел прати топката първо в гредата, но тя влезе във вратата оформи крайното 0:2. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини