Ботев (Пловдив) пропусна да разгроми Пирин (Благоевград)

Ботев (Пловдив) пропусна да разгроми Пирин (Благоевград)

Topsport.bg

06-11-2021, 16:51

Ботев (Пловдив) победи Пирин (Благоевград) с минималното 1:0 в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига

Гостите започнаха по-добре срещата и заслужено поведоха в резултата, благодарение на Тодор Неделев (20'). Домакините можеха да изравнят в края на полувремето, но Красимир Станоев пропусна да се разпише от дузпа. През втората част "канарчетата" пропуснаха още няколко добри възможности да отбележат, но до промяна в резултата така и не се стигна.

Така Ботев (Пловдив) е на второто място в класирането на първенството с актив от 25 точки, с 2 повече от третия ЦСКА, който в понеделник ще се изправи срещу ФК ЦСКА 1948. Пирин пък е на 11-а позиция с 11 пункта.

Двубоят започна добре за домакините и Станислав Манолев пробва късмета си още във втората минута с изстрел от далечна дистанция. Топката тупна коварно пред Георги Аргилашки, но той успя да я избие.

В 12-ата минута "канарчетата" организираха бърза контра. Па Конате центрира отляво, топката прехвърли всички в центъра на пеналта и стигна до връхлитащия от десния фланг Джеймс Етоо. Той стреля от воле, но топката мина встрани от лявата греда.

В 20-ата минута гостите поведоха в резултата. След нова мощнта контра, Антоан Бароан засече подаване отляво, но Ник Хенгелман изби. Топката все пак стигна до Тодор Неделев, който с прецизен удар по земя прати кълбото във вратата на домакините.

"Орлетата" можеха да отвърнат на удара 5 минути по-късно. Антон Карачанаков стреля, топката се отби в защитник на Ботев. След това Станислав Манолев също шутира, но кълбото не намери рамките на вратата.

В края на полувремето домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Антоан Бароан повали Антон Карачанаков в наказателното поле. Съдията Георги Димитров посочи бялата точка, но Красимир Станоев пропусна след страхотно спасяване на Георги Аргилашки.

В началото на втората част "канарчетата" можеха да удвоят преднината си. Бароан изведе Маркиньос сам срещу Ник Хенгелман, но ударът на бразилеца бе право във вратаря.

В 59-ата минута Антоан Бароан пропусна нова добра възможност за гостите. Футболистът получи остро подаване отляво, но след изстрела му, топката срещна тялото на Ник Хенгелман.

В 79-ата минута пловдивчани бяха близо да сложат точка на спора. Маркиньос бе изведен по прекрасен начин от Тодор Неделев. Футболистът напредна и стреля по диагонала по земя, но топката мина покрай лявата греда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини