Ботев (Пловдив) резервира третото място след минимален успех над Черно море

Ботев (Пловдив) резервира третото място след минимален успех над Черно море

Topsport.bg

16-04-2022, 21:26

Ботев (Пловдив) победи Черно море с минималното 1:0 в среща от плейофите на efbet Лига, играна на спортната база на "канарчетата" в Коматево.

След безлично начало на срещата, домакините съумяха да поведат в резултата още в първата си по-сериозна атака, благодарение на Мохамед Брахими (28'). В края на мача варненци натиснаха противника си в неговата половина, но така и не успяха да се доберат поне до точка.

Така Ботев (Пловдив) дръпна пред съперниците си на третото място. Пловдивчани вече са с актив от 49 точки, с 4 повече от Черно море и 7 от отбора на Левски, който утре ще се изправи срещу ЦСКА.

Двата отбора започнаха доста предпазливо срещата, като в продължение на 25 минути нямаше нито една опасна ситуация пред някоя от вратите на Георги Аргилашки и Иван Дюлгеров. Играта бе концентрирана в средата на терена.

Все пак с първия си точен изстрел домакините поведоха в резултата в 28-ата минута, благодарение на Мохамед Брахими. Тодор Неделев изведе по отличен начин отдясно влезлия преди минути футболист. Той нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала - 1:0.

В 37-ата минута Родриго Вилела отправи хубав удар от воле от границата на пеналтерията, но топката премина над напречната греда на вратата на Георги Аргилашки. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В началото на втората част домакините можеха да удвоят. Па Конате излезе сам срещу Иван Дюлгеров и стреля покрай него. Живко Атанасов обаче се намеси геройски и изчисти топката преди тя да влезе във вратата.

В 61-ата минута Супрайен не успя да изчисти добре топката и тя попадна в Закария Беншаа. Той шутира, но кълбото се удари в тялото на Матиас Курьор.

В 64-ата минута Георги Аргилашки не се ориентира добре при центриране и не успя да боксира топката. Тя стигна до Беншаа, който стреля с атрактивен ножичен удар, но кълбото премина над напречната греда.

В 82-ата минута Пабло Гарсия шутира от далечна дистанция и изненада Аргилашки. За късмет на стража, топката мина на сантриметри от вратата.

В края на мача варненци натиснаха противника си в неговата половина и пропуснаха няколко добри положения да отбележат.

Източник: Topsport.bg

Последни новини