Валентич: Левски е топ отбор в топ форма

Валентич: Левски е топ отбор в топ форма

Topsport.bg

04-12-2021, 17:31

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич призна силното представяне на Левски. "Сините" победиха пловдивчани с 2:0. Наставникът на "канарчетата" анализира в детайли мача. Ето какви изводи си направи той:

"По време на подготовката за този мач и от анализите на Левски знаехме, че ще насищат халфовата линия и мисля, че през първата част вкарвахме топката в центъра твърде често. Това беше проблем.

Те отнемаха топката и правиха прехода много добре. Когато нямаш добро позициониране, губиш много енергия. Загубихме страшно много единоборства. Това беше невероятно представяне от състава на Левски.

През второто полувреме променихме тактиката. Сменихме и това, което предлагахме в атака. Имахме добри комбинации, добри атаки, но трябваше да сме много по-ефективни. Имахме стопроцентова възможност пред Па Конате. Винаги е много трудно в подобни ситуации. Искахме да намерим точния момент да вкараме свежи хора. Когато направихме смените, което беше грешно решение, загубихме ориентация. Въпреки това много, много време държахме мача 0:1. Когато имахме възможност да направим преход, вместо да прехвърлим топката с дълъг пас напред, взимаме грешно решения и ни контраатакуват. Нормално да вкарат и да приключат мача. Винаги се опитваме да държим топката. Искаме това да се случва, независимо от всичко.

Губиш увереност, когато сбъркаш елементарно. Това беше голям мач, дерби. Трябва да се наслаждаваме на футбола. Играеш с главата си и трябва да мислиш. Не мога да кажа, че моите футболисти нямаха добра отношение в мача. Левски е топ отбор в топ форма. Трябваше да се борим поне за една точка, но трябваше да играем малко по-логически", каза още треньорът на Ботев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини