Дерменджиев: Не вярвам, че Ейолфсон ще е готов за лятната подготовка

Дерменджиев: Не вярвам, че Ейолфсон ще е готов за лятната подготовка

Novsport

05-04-2019, 15:45

Треньорът на Левски Георги Дерменджиев даде пресконференция преди предстоящия мач срещу Черно море в неделя. Една от основните теми на брифинга бе бъдещето на Яблонски, Кабрал и Цветкович в клуба. "Мисля, че всичко е ясно. Просто на Яблонски, Кабрал и Цветкович няма да им бъдат подновени договорите.  Което означава, че аз като треньор, няма да ги ползвам. Това не са крути мерки, а решение на клуба. Решението е на всички в клуба. Като политика се каза, че ще трябва да видим и тези деца, които са от школата. Ще има играчи."

Треньорът на Левски коментира и назначението на Богдан Патрашку за главен скаут на клуба. „Колкото до скаута, аз го познавам. Разговарях с него вчера, всичко е в рамките на нормалното. Мисля, че дори закъсняхме с тази позиция на човек в клуба.”

Дерменджиев отговори на въпрос дали е притеснен от състоянието на терена във Варна, след като един от основните играчи на „сините” Ейолфсон получи тежка травма „Тича”. ”Така се е случило с Ейолфсон,  това е голяма контузия и неприятна загуба за Левски, дано не се получи друга такава контузия. В края на април той трябва да дойде в България, не вярвам, че ще е готов за лятната подготовка.”

"При всички случаи загубата на Черно море за Купата може да повлияе негативно  психологически на отбора им. Черно море обаче има достатъчно добри играчи да заменят тези, които няма да играят. Няма да има голямо отражение тези 120 минути, които играха за Купата."

"Всеки противник е различен, когато завърши мача може да правим анализи. Надявам се, че във варна ще имаме повече голови възможности. В мача ще използваме само здравите играчи."

Източник: Novsport

Последни новини