Етър с първа победа у дома през сезона след обрат срещу Ботев (Враца)

Етър с първа победа у дома през сезона след обрат срещу Ботев (Враца)

Topsport.bg

25-10-2023, 19:08

Етър записа първа победа у дома през сезона. В първа среща от 15-ия кръг на Efbet Лига "болярите" надделяха с 2:1 над състава на Ботев (Враца). 

Двубоят не започна никак добре за домакините, след като още в петата минута Бубакар Траоре се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на Етър и с удар отблизо откри резултата.

Отговорът на "виолетовите" не закъсня и в 11-ата минута те стигнаха до изравнително попадение. Крум Стоянов проби отляво и намери Мартин Моран, чийто удар срещна гредата, но след това топката рикошира в тялото на вратаря на Ботев Красимир Костов и се озова в мрежата. 

До края на първото полувреме нови попадения не паднаха и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

Малко след началото на втората част бе отсъдена дузпа в полза на домакините, която Ивайло Димитров превърна в гол, за да осъществи пълния обрат в срещата.

Гостите можеха да стигнат до изравнително попадение в 70-ата минута, когато вратарят на Етър Мартин Величков не се намеси убедително, но ударът на Красимир Тодоров бе избит от Георги Ангелов малко пред голлинията.

След тази победа Етър вече има осем точки в актива си, но все още остава на последната позиция, докато Ботев (Враца) допусна четвърта поредна загуба и е на 14-о място с 10.

Източник: Topsport.bg

Последни новини