И Морето мина през отбора на Миндев, който остава на последното място в класирането

И Морето мина през отбора на Миндев, който остава на последното място в класирането

Topsport.bg

21-08-2021, 20:34

Черно море победи драматично ФК ЦСКА 1948 в мач от 5-ия кръг. "Моряците" се наложиха с 3:2 на Националния стадион.

Варненци до момента не познават вкуса на поражението с актив от три победи и две равенство. Тимът на Илиан Илиев дори до този кръг не беше получавал попадение.

Това е четвърта загуба за тима на Мирослав Миндев, който има само една точка след равенство с Локомотив (София). Развоят на събитията поставя под сериозно съмнение бъдещето на новия треньор Мирослав Миндев, който замени на пожар Тодор Киселичков.

Срещата започна категорично за гостите. В 7-ата минута, Родриго Енрике напредна по десния фланг, излъга защитата на домакините и прати дълъг пас към Леандро Андраде, който отлизо с десния крак не сгреши и разпечата мрежата на Наумов за 0:1.

В 22-ата минута, след корнер, топката попадна в Марио Топузов, който беше непокрит и от около 14 метра стреля много опасно, а Георгиев само изгледа как кълбото мина опасно близо до вратата му.

В 35-ата минута, след ужасна грешка на вратаря Георгиев, който изрита топката право в краката на Топузов, а крилото не се поколеба и стреля неспасяемо в мрежата. Това бе и първо получено попадение за "моряците" от началото на сезона.

През втората част интригата продължи да властва.

В 47-ата минута, влезлият на смяна Зе Гомеш получи почти на централната линия и напредна вихрено сам срещу Наумов, навлезе в наказателното поле и от около 15 метра вкара в мрежата.

Съдията Железов първоначално не призна попадението заради засада. След разглеждане на ВАР стана ясно, че гол има.

В 66-ата минута, Родриго напредна отляво, пусна успореден пас към Зе Гомеш, а Ангелов опита да избие, но насочи топката в собствената си мрежа за 1:3.

Само шест минути по-късно, гостите върнаха жеста и също си вкараха автогол. Виктор Попов отклони центрирана топка в собствената си мрежа, за да върне интригата в срещата.

В 81-ата минута домакините останаха с човек по-малко след като Марио Топузов бе изгонен с втори жълт картон. До края на мача, "моряците" създадоха няколко нови опасности, но не стигнаха до още попадения.

Така след този мач, варненци са лидери в класирането, докато "червените" са последни.

Източник: Topsport.bg

Последни новини