И унгарците са шокирани от промяната за мача с България

И унгарците са шокирани от промяната за мача с България

Topsport.bg

06-11-2023, 18:46

Унгарската футболна федерация излезе със становище след промяната на евроквалификацията между България и Унгария, която ще се изиграе на 16 ноември в Пловдив, като обявиха, че от БФС са пожелали тази промяна.

Двубоят ще се изиграе на стадион "Христо Ботев" при закрити врата вместо на националния стадион "Васил Левски" поради съображения за сигурност. Това обявиха официално и от УЕФА и БФС.

Ето какво написаха от унгарската федерация:

От съображения за сигурност българската асоциация-организатор промени мястото и датата на квалификацията за европейското първенство България-Унгария на 16 ноември и реши феновете да не бъдат допускани на стадиона.

Повече от две хиляди унгарски фенове купиха билетите си за мача България-Унгария за европейското първенство. От съображения за сигурност българската асоциация инициира организирането на мача при закрити врата, с което - заедно с промяната на мястото и часа - се съгласи УЕФА.

Унгарската федерация ще възстанови цената на билета на всички унгарски притежатели на билети в рамките на кратък период от време и скоро ще информира загрижените фенове за процеса по имейл.

Освен това унгарската федерация препоръчва на феновете, които планират пътуване, да отменят всички самолетни и влакови билети, които вече са закупили, както и хотелските си резервации, и да поискат възстановяване на цената им.

Футболният съюз на Унгария посочва, че българската асоциация е отговорна за провеждането на мача и произтичащата от него ситуация.

БФС поиска от УЕФА квалификационният мач България - Унгария за Европейското първенство на 16 ноември да се проведе в Пловдив, вместо в София, както беше първоначално обявено, поради риск за сигурността на българската федерация.

С оглед на извънредните обстоятелства УЕФА също прие организацията на мача при закрити врати, така че срещата ще се проведе без фенове.

Унгарската футболна федерация научи със съжаление за промяната, която значително засегна програмата на отбора и информира феновете, закупили билети за мача, че разбира се ще възстанови цената на билетите и въпреки че решението не е взето от унгарската асоциация, също така се извинява на унгарските фенове, които планират да пътуват до мача, за причиненото неудобство.

Източник: Topsport.bg

Последни новини