ИЗВЪНРЕДНО: Левски платил умопомрачителна сума комисиони за Мариани

ИЗВЪНРЕДНО: Левски платил умопомрачителна сума комисиони за Мариани

Novsport

13-04-2019, 09:30

Халфът на Левски Давиде Мариани е №1 в историята на клуба по... комисионни, пише „Меридиан мач". Именно за неговия трансфер в началото на сезона е платена най-голямата сума в тази посока.

Три независими един от друг източници твърдят, че става дума за умопомрачителна сума от 600 000 евро, която е била разпределена във вид на комисионни. Все пак трябва да уточним, че Левски не е плащал трансферна сума за правата на играча, който дойде от швейцарския Лугано като свободен агент.

Отделно от „Герена" твърдят, че към днешна дата Давиде Мариани е в Топ 3 на най-скъпоплатените футболист в клуба. Той взима около 30 000 евро заплата на месец, а плюс това в договора му има различни бонуси, които допълнително наливат пари в сметката му.

Неслучайно самият Мариани и мениджърът му обявиха пред медиите в родината им, че нито един швейцарски клуб няма възможност да плаща парите, които халфът прибира на „Герена".

Новото ръководство на Левски иска да промени договора на Давиде и играчът да започне да взима по-малко пари, но това ще стане само със съгласието на швейцареца. Двете страни вече водят разговори в тази посока, а реален резултат трябва да има от новия сезон.

Източник: Novsport

Последни новини