Косъма: Ясно е, че шампиони няма да станем...

Косъма: Ясно е, че шампиони няма да станем...

Topsport.bg

17-07-2023, 17:34

Един от най-опитните играчи на Етър - Ивайло Димитров - сподели пред "Мач Телеграф" очакванията си за предстоящата среща днес с неговия бивш тим Славия. Той сподели и целта пред "виолетовите" през тази кампания.

Ще успеете ли да стартирате с победа срещу Славия?

- Силно се надявам това да се получи. Взехме много нови опитни футболисти и се надявам да се получи един интересен мач срещу моя бивш отбор Славия. Към този клуб имам сантименти, защото все пак съм играл седем години там. От там имам много добри спомени.

По-специален ли ще е този мач за теб?

- Прекарах много хубави години в отбора и спечелих Купата на България с "белите". За мен ще е интересен двубой. Вътрешно ще е по-емоционален този мач.

Как мина подготовката? Чувстваш ли се готов за сезона?

- Да! Мисля, че всички сме готови. Реално резултатите ще покажат какво сме успели да свършим. Имаше кратка почивка и просто трябваше да поддържаме форма. Понеже има доста нови момчета в отбора е възможно да не сме се сработили добре. Затова ще е нужно време.

Краткото време за почивка и за подготовка притеснява ли те, че може да доведе до травми в даден момент през сезона?

- Във футбола винаги има моменти, в които може да получиш контузия. Хората от БФС щом са преценили, че това е времето за почивка и трябва да е такава програмата, ние сме длъжни да се съобразим с това.

Поставиха ли целите пред вас?

- Още никой от ръководните фактори не е посочил такава, но целта на отбора е да запази елитния си статут в Първа лига. Трябва да показваме добри игри и да радваме феновете. Шампиони няма да станем, но ще направим всичко по силите си да остане Етър в шампионата.

Успяхте ли да разучите отбора на Славия?

- Да, гледахме ги. Запознати сме с техните силни и слаби страни. Те играят по доста различен начин. Имат нов треньор и нови изисквания към играчите си. Запознати сме с тях. Ще направим всичко, за да им се противопоставим.

Как е колективът в отбора?

- На едно много добро ниво е. Има няколко чуждестранни играчи, но като цяло повечето сме българи и колективът е на едно много високо ниво. Голям процент от състава са млади момчета, които искат да се развиват. Няма разделения. Няма сблъсъци на его и личности. Дано продължи така.

С Луканов как работите? Свикна ли с неговата философия?

- За първи път работя с него през моята кариера. Допада ми това, което виждам и тренировъчният процес. Имам добро мнение за него. Има солидна визитка. Не бих казал, че философията му е много по-различна от тази на други треньори. Работил съм с доста треньори, но това което работим с него определено ми допада. Иска да държим топката и да бъдем спокойни и със самочувствие.

 Имаше ли промени в самата подготовка предвид факта, че беше кратка?

- Аз дори закъснях за нея с две седмици, но тя премина във Велико Търново. Тренирахме по два пъти на ден. Малко съм изостанал, но ще наваксам. Тренировките бяха хубави. Стегнато се работеше през цялото време. Най-важното е, че няма нито един контузен играч след този сгъстен цикъл от тренировки. Мисля, че всичко премина по нормален начин.

Източник: Topsport.bg

Последни новини