Крумовград сложи край на лошата си серия

Крумовград сложи край на лошата си серия

Topsport.bg

06-10-2023, 19:34

Новакът в родния елит - Крумовград сложи край на негативната си серия и отново се завърна на победния път. Селекцията на Неманя Миланович надигра с 1:0 гостуващия Ботев (Враца), а единственото попадение през първата част реализира синът на гореспоменатия наставник - Даниел. Триумфът изкачи "сините" до осмото място във временното класиране.

Ефектът от новия треньор постепенно започва да избледнява при Ботев (Враца). Под ръководството на Христо Янев, врачани вече са в серия от три поредни мача без победа, включваща две последователни загуби.

Началото на двубоя предложи по-активна игра от страна на гостите. Футболистите на Ботев (Враца) демонстрираха завидно самочувствие, а Янко Георгиев трябваше да парира удари на Спас Георгиев и Марко Мажуга. Веднъж Раян Сенхаджи действа решително в отбрана, за да спре отлично подаване за Браян Переа.

Защитата на Крумовград, в лицето на Вячеслав Велев, действаше умело в отбрана, след като украинецът в решителен миг отклони топката при корнер преди тя да достигне до дебнещия централен нападател на съперника.

Въпреки факта, че Крумовград по-бавничко напипваше верния ритъм на срещата, новаците стигнаха до откриващото попадение в 23-ата минута. Всичко започна със страхотен пас зад гърба на отбраната от Серкан Юсеин за Октай Юсеин. №77 продължи за Алекс Колев, който обаче в сетния миг беше блокиран от Луис Фелипе. За нещастие на бразилеца, кълбото достигна до нахлулия в наказателното поле Даниел Миланович, а той от непосредствена близост стреля безпогрешно в мрежата на Ботев за 1:0.

След инкасираното попадение играта на Ботев (Вр) в офанзивен план се срина тотално, като до края на частта епизодични бяха моментите, когато някой в "червено" правеше нещо смислено в предни позиции.

В 42-ата минута стражът на гостите Федерико Бариос Рубио напусна своята голлиния, за да пресече извеждащо подаване към Алекс Колев, което можеше да донесе доста проблеми за клуба от Северозапада.

Момчил Цветанов опита да върне Ботев (Враца) в мача към 70-ата минута, когато Чико отправи мощен шут от средна дистанция, профучал над горната греда на вражеската врата.

Ботев (Враца) имаше надежда, че паритетът е възстановен в 77-ата минута. Радостта на Луиз Фелипе обаче бе помрачена от вдигнатия флаг за засада. До него се стигна, след като Янко Георгиев направи чудодейно спасяване след изстрел отблизо на Браян Переа, а гореспоменатият бранител направи головата добавка. Тя обаче така и нямаше как да влезе в официалната статистика.

Александър Колев опита нещо много интересно в 84-ата минута, след като пробва да прехвърли стража Рубио. Изненадващите му действия, за негова жалост, не притежаваха необходимата акуратност.

В самия край, комичен, но и трагичен момент, беляза битката на Коматево. Резервата Джеферсон се опита да отиграе триково топката, но вместо това се контузи и остави своите временно с човек по-малко.

Драма имаше в последните секунди, когато дузпа за Ботев (Враца) можеше и да се даде, но миг преди уж играта с ръка на футболист в "синьо", реферът Андреев показа, че е имало засада. И това не отказа селекцията на Христо Янев, която използва и малкото останали секунди, за да търси ремито. При заветното центриране в нападение се включи и стражът Бариос, ала и това не завърши с позитивен финал за гостите.

В следващия кръг Крумовград отново домакинства на свой терен, а пристигащият е друг новак - Етър. Ботев (Враца) приема съименниците си от Пловдив.

Източник: Topsport.bg

Последни новини