Левски - Ботев (Пд) 1:0, "сините" пропиляха изгодни положения за втори гол

Левски - Ботев (Пд) 1:0,

Topsport.bg

04-12-2021, 14:58

Левски посреща Ботев (Пловдив) в един от класическите сблъсъци на българския футбол. Двубоят от 18-ия кръг на efbet Лига е днес от 15:00 часа. "Сините" и "канарчетата" са непримирими съперници, а изходът от двубоя помежду им е много важен за техните фенове. И двата тима са в подем през последните седмици и евентуален успех на "Георги Аспарухов" ще им помогне в преследването на поставените цели.

Левски е в серия от 4 мача без загуба в efbet Лига, а отборът на Станимир Стоилов не допусна нито един гол в тях. В определени моменти и късметът помогна на "сините", както при гостуването на Царско село, където "царете" удариха три греди, но е факт, че Левски стабилизира играта си в защита.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В МАЧА!

Азрудин Валентич няма да прави промени в състава си и "канарчетата" ще излязат със същите 11 от мача с Ботев (Враца). Тодор Неделев и Маркиньос ще са най-голямата заплаха за вратата на Николай Михайлов. В средата на терена за Ботев ще играят Николай Минков, Реда Рабей, Емануел Току, Дилан Мертенс и Па Конате.

В исторически план Левски има огромно надмощие срещу Ботев на "Герена", но "сините" не спечелиха нито един от последните 3 мача срещу този съперник на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". В началото на сезона Ботев се наложи над 26-кратните шампиони с 3:1 в Коматево.

Източник: Topsport.bg

Последни новини