Локомотив (Пловдив) - Левски, 0:2, Ивелин Попов удвои

Локомотив (Пловдив) - Левски, 0:2, Ивелин Попов удвои

Topsport.bg

21-05-2023, 20:33

Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят днес от 20,00 часа на "Лаута" в двубой от 32-ия кръг на efbet Лига, първа шестица.

Преди този мач столичани вървят четвърти в класирането с 55 точки, докато пловдивчани са шести с 50. При успех сините ще се доближат на 3 точки от третия - ФК ЦСКА 1948, а при победа пловдивчани също може да се намесят в борбата за евроучастие. Всичко това прави двубоя изключително интригуващ.

В последния кръг от редовния сезон двата тима отново играха в Пловдив и Локо изтръгна минимален успех. Преди това на "Герена" пък завършиха 1:1 и днес столичани ще търсят първи успех над този съперник през сезона.

В плейофната фаза пловдивчани загубиха от Лудогорец с 0:1, докато столичани направиха 2:2 с ФК ЦСКА 1948 в директната битка за третото място.

Треньорът на "сините" Елин Топузаков няма да може да разчита на наказаните Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап, както и на контузения Хосе Кордоба. Очаква се при тези проблеми в защита Кристиан Димитров да започне титуляр за първи път.

Локомотив (Пд) пък ще бъде без Тодор Павлов, Денислав Александров, а по всяка вероятност и без вратаря Динко Хоркаш. Добрата новина за треньора Александър Томаш е, че в състава се завръщат Милош Петрович и Пиер Зебли. Джовани, който донесе последната победа срещу Левски, до последно ще бъде под въпрос за срещата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини