Лудогорец подчини бързо и лесно Етър и продължава битката си за върха

Лудогорец подчини бързо и лесно Етър и продължава битката си за върха

Topsport.bg

12-11-2023, 19:58

Лудогорец разгроми Етър в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Разградчани се наложиха с 4:0 на стадион "Ивайло".

По този начин съставът на Георги Дерменджиев зае третото място в класирането, докато "болярите" са се заковали на дъното с едва 8 точки.

Шампионите показаха тотална доминация над виолетовите и откриха рано, рано. Още в 3-ата минута Якуб Пьотровски пусна към Фон Витри, той намери отлично с успореден пас Дуа, който от близко разстояние разстреля мрежата на домакините.

Играта продължи в спокойно темпо. В 31-ата минута Неделев вкара ефектен гол от пряк свободен удар от около 23 метра. Величков опита да се намеси, но нямаше шанс.

В 36-ата минута Тодор Неделев бе близо до ново попадение, но мощния му шут срещна напречната греда. Минута по-късно играч на Етър загуби топката в наказателното поле, Недялков отигра и тя достигна до Пиотровски, който от близо не остави отново никакъв шанс на Величков за 3:0.

В края на полувремето, след неразбирателство в защитата, Текпетей остана сам срещу вратаря, преодоля го и с левия крак стреля в опразнената врата за категоричното 4:0. През втората част Лудогорец продължи да доминира.

В 69-ата минута, Кордова получи втори жълт картон и така Етър остава с 10 души. До края, срещата се доиграваше и не се стигна до кой знае какви интересни положения.

В следващия кръг Лудогорец приема Славия, а Етър гостува на ЦСКА.

Източник: Topsport.bg

Последни новини