Лудогорец прегази Ботев (Враца)

Лудогорец прегази Ботев (Враца)

Topsport.bg

03-12-2023, 17:10

Лудогорец победи с лекота Ботев (Враца) с 5:0 в двубой от 19-ия кръг на efbet лига. За домакините точни бяха Квавдо Дуа (19'), Якуб Пиотровски (55', 59'), Матиас Тисера (74') и Тодор Неделев (87"0. Успехът отреди разградчани на третото място с 39 точки, докато врачани са предпоследни едва с 13 пункта.

На фона на доминацията, разградчани закономерно се добраха до първото попадение в срещата. В 19-ата минута Бърнард Текпетей пусна извеждащ пас към Квавдо Дуа, чийто удар разпъна мрежата на вратаря Федерико Рубио.

Натискът на "орлите" продължи. Звездата на отбора Якуб Пиотровски комбинира с Аслак фон Витри, който стреля, но Федерико Рубио се отчете с добра намеса. Последва нова атака, при която голмайсторът Квавдо Дуа пробва със слаб удар пробва да се разпише за втори път. До края на първата част не се случи нищо по-интересно.

Силното начало на второто полувреме за състава на Георги Дерменджиев бе оползотворено. В 55-та минута Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле на врачани, където полският национал Якуб Пиотровски засече топката с глава за 2:0.

Разградчани сломиха съперника си с две бързи попадения. Минути, след като реализира, Якоб Пиотровски получи подаване от Аслак фон Витри, за да може с прецизно изпълнение да отбележени втория си гол в сблъсъка.

В 74- минута Лудогорец наниза четвъри гол във вратата на днешния си опонент. Тогава играчите на "орлите" осъществиха впечатляващо разиграване, когато топката достигна до Тодор Неделев, той с елегантен пас взаимодейства с Тисера, а аржентинецът с хубаво изпълнение не остави шанс на Федерико Рубио.

В края на мача публиката на стадиона в Разград изпадна в екстаз след фамозния пети гол, нанизан от Тодор Неделев. Бившият футболист на Ботев (Пловдив) с изключително мощен изстрел направи безпомощен вратаря Федерико Рубио. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини