Лудогорец скри топката на Берое в Разград

Лудогорец скри топката на Берое в Разград

Topsport.bg

27-08-2023, 23:14

Лудогорец разби Берое с 5:0 у дома в мач от 7-ия кръг в efbet Лига. Разградчни не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор и тушираха категорично своя опонент.

Головете на стадион "Хювефарма Арена" отбелязаха Франко Русо(19'), Текпетей(31'), Пьотровски(66'), Кайо Видал(74') и Спас Делев (84').

С успеха Лудогорец се изкачи на 5-то място във временното класиране с 12 пункта, а Берое е на 3-та позиция с точка пред разградчани.

Oще във втората минута Берое стигна до шанс за гол. Иван Йорданов загуби топката малко пред наказателното после на Лудогорец, а капитанът на старозагорци Тиаго Сийас стреля от дъгата, но Симон Слуга внимаваше и с една ръка изби в корнер.

Домакините откриха резултата в 19-а минута чрез Франко Русо. Аржентинският защитник на домакините скочи най-високо след изпълнение на корнер и с глава изведе зелените от Разград напред в резултата.

В 31-ва минута Текпетей удвои преднината на домакините. Капитанът на "орлите" в този мач получи топката в наказателното поле на гостите и нанесе удар, който беше твърде слаб и нефелен, но пък се оказа точен за 2:0.

Зрителите на стадион "Хювефарма Арена" станаха свитедели на доста комична ситуация малко преди почивката. Бернард Текпетей се опита да върне топката към своя вратар от центъра на терена и за малко не я прати в собствената си врата. Все пак гостите получиха само корнер, от който не произлезе нищо опасно.

Гостите имаха добра възможност да върнат едно попадение в 56-а минута, но изстрел на Еспиноса беше блокиран от Георги Терзиев.

В 66-ата минута разградчани стигнаха и до трето попадение. Клод Гонсалвеш открадна топката от защитник на Берое и с петичка подаде към Пьотровски, който матира стража на гостите за трети път.

Четвърт час преди края "орлите" се разписаха за четвърти път. Текпетей центрира от десния фланг, а Кайо Видал си спря топката в наказателното поле и технично я завъртя покрай Ачинели за 4:0.

В 84-а минута Лудогорец стигна и до пети гол във вратата на своите гости. Спас Делев стреля от пряк свободен удар и накара Ачинели да извади топката от мрежата си за пореден път.

Лудогорец - Берое 5:0

1:0 Русо (19'); 2:0 Текпетей (31'); 3:0 Пьотровски (66'); 4:0 Видал (74'); 5:0 Делев (83')

Стартови състави:

Лудогорец: Симон Слуга, Сон, Оливие Вердон, Франко Русо, Марсел Хайстер, Якуб Пьотровски, Педро Нареси, Иван Йорданов, Рик Джонатан, Бърнард Текпетей, Руан Секо

Берое: Родриго Ачинели, Густаво Каскардо, Фарнко Рамос, Франческо Селесте, Лучиано Скуадроне, Енцо Барето, Едуин Ласо, Васил Василев, Дамян Йорданов, Тиаго Сейхас, Майк Севайос

Източник: Topsport.bg

Последни новини