Младенов: Положителното стана след смените, надявам се да се вдигнем с тази победа

Младенов: Положителното стана след смените, надявам се да се вдигнем с тази победа

Topsport.bg

20-02-2022, 20:15

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе доволен от футболистите, които влязоха като смяна при победата с 3:2 над Славия. Специалистът отчете, че отборът трябва да подобри играта си в защитата.

"Положителното стана след смените. Реакцията беше положителна, вдигнахме нивото и скоростта и това допринесе за победата. Недоволен съм от първото полувреме. Бяхме еднообразни, крилата не се движеха достатъчно. Бяха много елементарни и бяха лесно обезвредени. При другите крила нещата се получиха", започна Младенов.

"Търсим по-голяма креативност, защото когато липсва, ние боксуваме. Особено когато и крилата не са активни и се получава еднообразие. Това търсим. Нека да не говорим кой липсва. Видяхте каква динамика създадоха Йоан и Гарсес. Скоростта, която имаме в изобилие, с Гарсес и Морено, ще имаме голяма сила в офанзивен план. Трябва да подобрим играта си в дефанзивен план".

"Знаете моята кариера каква е. Аз много наблягам на статичните положения. Дори когато направихме 30 мача без загуба бях критикуван, че бием по 1:0. Трябва да подобряваме всички компоненти. В контролите показвахме динамика, тук не. Надявам се отборът да се вдигне след победата", продължи той.

"Ние опитваме да наложим манталитет на победител. Излизаме за победа във всеки мач. Подчиняваме всичко на атаката. Нашата сила е в офанзивен план. Имаме отлични крила и нападатели. Имаме качество и количество отпред, трябва да поработим отзад".

"Нека да не коментираме. Вие преценявайте дали имаше двоен аршин или не. И за Жорди, и за Брадли, дали трябваше да се реагира по строг начин. Понякога съм недоволен от някои решения, понякога и под влияние на емоция. Като премислим, стигнаме до изводите, които нееднократно съм споделял пред вас", завърши Младенов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини