Младенов с ново изказване: Много ме притеснява, че феновете ги няма

Младенов с ново изказване: Много ме притеснява, че феновете ги няма

Topsport.bg

12-03-2022, 22:33

Старши треньорът на ЦСКА - Стойчо Младенов застана пред медиите след равенството с последния Царско село.

"Не вкарахме гол, защото играхме слабо, незадоволително. Играхме слабо, защото имахме противодействие. Добре се справиха, парираха ни по фланговете, обезвредиха Жорди Кайседо. Опитахме да променим схемата на игра, но същото. Когато очаквахме, че ще победим в ситуацията на Бисмарк, просто не се получи. Говорим за индивидуална класа, която в тази ситуация липсваше. Да, редно е да създадем повече такива ситуации, но имахме противодействие, което трябваше да надделеем. При нас липсваше креативността. От първия ден говоря за тази креативност и постоянство. Този компонент ще го подобрим лятото с присъствие. Имаме един Кери, който, когато не е в добро състояние, страдаме. Варела как да е? Откак е тука, все го няма.

Постарахме се, но недостатъчно. Бавно играем, поради простата причина, че противникът винаги беше с 10 човека зад линията на топката. И когато играем бавно и тромаво, те лесно ни парират.

Нали видяхте колко игрово време играхме? Колко обяснения имаше на всеки един футболист. От вратаря - до крайния им нападател всички лежаха, бавиха времето, изнервяха. Съдията им помагаше в това отношение. Кой както си иска, така да го нарича. Вижда се, че това, което ни трябва, за да бъдем шампиони, все още ни липсва. Осъзнавам какво точно ни липсва.

Нищо общо с вас, медиите, нямаше мълчанието ми в последните седмици. Просто не исках да говоря неща, които трябваше да кажа. Не казвам, че нещо куца в ЦСКА. Имаше неща, които не искам да споделям с вас.

Какво значи да натежи точковата разлика с Лудогорец? Ние сме ЦСКА. Това ни е в ДНК-то - да бъдеш на върха, да се бориш, да се справиш с напрежението, да носиш отговорност. За това говорим. Такива личности ни трябват. Не може всяка топка назад и встрани.

Не сме привлекли, защото нямахме пари. Защото отиваха на друго място. Предишните какво правиха? Харчиха! Летният трансферен прозорец не ме притеснява. Чакам го с нетърпение, защото това, което имаме като план, трябва да го изпълним. ЦСКА не може да продължава да буксува и да страда по този начин.

Ще намерим начин да се организираме и да играем на върха на възможностите си. Това е, което трябва да правим.

Много ме притеснява, че феновете ги няма. Губим фенска маса. Защо губим фенска маса? Заради такива мачове като този. Заради това, че толкова години нямаме спечелена титла и се задоволяваме с една купичка, което никога не е било цел за ЦСКА, но сега трябва да се хванем за тази купа като удавник за сламка. Дотам я докарахме - да губим фенска маса. Именно поради тези неуспехи. Едно и също се получава всяка една година. Едни и същи хора си заминават, а едни и същи хора си остават. На нас ни трябват гладни за победи хора. Трябват ни бойци.

Знам какво ми казват феновете.

Какво да коментирам съдията? То всеки мач е едно и също.

Да сте живи и здрави. Да се опазите от ковида и да няма война", заяви Младенов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини