От Сдружението твърдят, че Берое е обезпечен до края на сезона

От Сдружението твърдят, че Берое е обезпечен до края на сезона

Topsport.bg

14-03-2022, 15:51

Един от учредителите на "Сдружение за подкрепа на футбола "Берое" адвокат Светослав Миневски заяви, че клубът финансово е обезпечен до края на сезона.

"Договорът за продажба на акциите включва поемане на едно задължение, което Сдружението и респективно ПФК Берое трябва да погасят до 30 март тази година и то е в размер на 290 хиляди лева, което задължение е основно за заплати към футболисти, бивши футболисти и бивши треньори. Средствата за него са осигурени със съдействието на Община Стара Загора, с наличните средства в касата на клуба. Доколкото технически се изисква един период от време след решението на Общинския съвет за предоставяне на финансовата помощ на ПФК, този срок ще изтече на 17 март този месец и на 18 (петък) ние се надяваме, че голямата част от средствата, с която ще се подпомогне изначалната дейност на клуба, вече ще бъдат в касата и ще бъдат разпределени основно по покриването на това задължение за заплати", коментира Миневски.

Ще бъдем в състояние да се разплатим с футболистите и за февруари.

Текущи договори, които са заварени от клуба подлежат да бъдат анексирани, ще донесат още средства. Това касае месеците след март. Поне за завършване на шампионата финансите за клуба са уредени. Берое няма да усети финансова криза.

Сдружението се събира почти всеки ден, за да решава текущите финансови проблеми, ако такива са възникнали.

Разполагаме с далече по-ограничени средства, с които разполагаше предишния собственик".

Предстоят леки структурни промени, които ще станат ясни след окончателните решения на Сдружението в идните дни", каза още Миневски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини