Пирин излъга Крумовград у дома, гостите пропускат дузпа

Пирин излъга Крумовград у дома, гостите пропускат дузпа

Topsport.bg

24-09-2023, 20:00

Отборът на Пирин спечели домакинска победа с 1:0 срещу Крумовград в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига.

Домакините стигнаха до успеха с попадение от дузпа на Венцислав Бенгюзов през първото полувреме.

През втората част гостите също получиха право да изпълнят дузпа, но Александър Колев пропусна. И двата наказателни удара бяха отсъдени след намесата на ВАР, ръководен от Георги Кабаков.

Така Пирин постигна едва втората си победа от началото на сезона и първа у дома. "Орлетата" събраха седем точки и вървят 14-и в класирането. Крумовград е осми с 13.

Срещата се изигра на много лош терен и с натиск на гостите. Те можеха да открият в 12-ата минута, но Александър Колев не успя да отиграе добре топата. Домакините отговориха с положение пред Юго Комано. 

Така се стигна до добавеното време, когато беше отсъдена дузпа след ВАР за нарушение на Александър Георгиев срещу Аймен Суда. Венцислав Бенгюзов вкара от 11-те метра и даде аванс на Пирин.

През второто полувреме темпото се запази. Първата ситуация за гол дойде в средата на частта и беше за гостите. В 64-ата минута влезлият като резерва Джунейт Али стреля с глава след подаване на Диего Рапосо. Топката обаче кацна на сглобката на гредите за щастие на вратаря на Пирин Максим Ковальов.

В 74-ата минута отново ВАР се намеси, за да бъде отсъдена дузпа за гостите. При центриране от дясно Александър Колев, Борис Тютюков и Андрей Йорданов скочиха за висока топка. При падането си тя се удари в лакътя на Йорданов. Съдията Минев отиде да гледа ситуацията на монитора край терена и след кратко колебание посочи бялата точка.

Вратарят Ковальов обаче спаси удара на Алекс Колев с крак и запази преднината на своите.

До края на срещата нервите преобладаваха, а гостите имаха две добри атаки, които обаче бяха пропилени.

Източник: Topsport.bg

Последни новини