Пирин с голям жест към ветераните, които преди 50 години постигнаха първото влизане в елита

Пирин с голям жест към ветераните, които преди 50 години постигнаха първото влизане в елита

Topsport.bg

26-08-2023, 20:56

Ръководството на Пирин отдаде почит към славните си ветерани, постигнали първото влизане в "А" група преди 50 години.

Ето какво написаха от клуба:

Вчерашният ден бе доста емоционален за Пирин.

Ръководството на клуба отдаде заслуженото към славните ветерани, които през 1973 година постигнаха първото влизане в "А" група.

На полувремето на мача с Ботев (Враца), републиканските ни шампиони до 19 години връчиха по именни плакети на бившите играчи от славното поколение в миналото. От своя страна ветераните им връчиха импровизирано Републиканската купа, която не бяхме печелили повече от 15 години. Много от ветераните не успяха да скрият сълзите си в този емоционален момент.

След мача, ръководството на клуба организира специален коктейл-прием за славните ветерани, по случай 50 години от влизането на отбора в елита. Той се състоя в Дома на Пирин "Зелената къща".

Ветераните бяха зарадвани с много изненади, специални подаръци за всички. Имаше много прочувствени речи, спомени за миналото, музикални изпълнения от ветераните, за които тон даде професор Жечев.  

Бившият капитан и заслужил майстор на спорта Йордан Попмихайлов разряза тематичната празнична торта, а в края на вечерта имаше ефектна заря.

Затова Пирин винаги ще го има. Въпреки всички трудности...

Това е Пирин - минало, настояще, бъдеще! 

Източник: Topsport.bg

Последни новини