Пирин стъпи накриво, не успя да бие Литекс

Пирин стъпи накриво, не успя да бие Литекс

Novsport

02-11-2020, 18:01

Пирин не успя да победи Литекс в домакинството си от 12-ия кръг на Втора лига. Мачът между двата състава завърши 0:0. По този начин "орлетата" пропуснаха да се изравнят по точки с втория - Локомотив (Сф).

В началните минути Стефан Неделчев от Литекс се откъсна опасно, но се засуети и топката му беше отнета. След половин час игра  Николай Бодуров можеше да открие резултата за домакините, но след негов удар с глава топката кацна върху напречната греда. Към края на полувремето капитанът на "оранжевите" Пламен Николов можеше да си отбележи автогол в опит да изчисти топката, но се стигна само до ъглов удар за тима от Благоевград.

В 67-ата минута Иван Митрев стреля от пряк свободен удар пред наказателното поле на Пирин, но право в ръцете на Петров. Три след това Карачанаков засече с глава центриране на далечната греда, топката обаче мина над вратата на Шаламанов.

Четвърт час преди края на двубоя домакините пропуснаха шанса да стигнат до победата. Резервата Джордж Оукли бе намерен на границата на малкото наказателно поле и шутира силно, но неточно. В 81-ата минута „орлетата“ удариха втора греда. След центриране от корнер отново Бодуров се справи с Иван Иванов в наказателното поле и стреля с глава, но топката се отби от десния страничен стълб на вратаря Шаламанов.

Източник: Novsport

Последни новини