Просто не се получи

Просто не се получи

Topsport.bg

14-08-2023, 17:14

Изненадата на деня, поне в "синия" футболен спектър, е факт! Ивелин Попов вече не е играч на Левски, след като разтрогна по взаимно съгласие договора си със столичния гранд. Все още може само да гадаем какви точно са причините, заради които бившият капитан на националният ни отбор е взел такова важно решение.

Всички обаче добре познаваме Попето и съм сигурен, че скоро ще даде подобаващ отговор на възникналите въпроси.

Има една истина, която сякаш е неоспорима за всички следящи Левски. Чисто игрово, Ивелин Попов просто не успя на "Герена". Имаше желание заради огромната си любов към клуба, ала понякога това не е достатъчно. 37 мача и 5 гола са постижение, с което Попето едва ли ще бъде доволен. Липсваше химията...

Жал ми е, че го пиша, но раздялата с този рутиниран футболист няма да се усети по никакъв начин на терена. В съблекалнята е друго. Там опитът и подкрепата му към младите бяха безценни, но в Ивелин все още има футбол и няма защо да пропилява последния "танц" в кариерата си, правейки се на Валери Божинов, а именно - просто да бъде част от клуба, независимо с каква роля.

А в Левски, смея да твърдя, Попов получи достатъчно шанс. Станимир Стоилов, Елин Топузаков, и сега Ники Костов, изцяло се доверяваха на неговата класа. В доста от случаите започваше като титуляр, в други моменти влизаше и като резерва в напечените ситуации.

На Попето обаче така и не се намери точната позиция на терена. Пробваха го като централен нападател, плеймейкър, опорен халф... Навсякъде изявите му бяха достойни, но не от качеството на онзи Ивелин Попов, който всички познаваха от периода му в Спартак (Москва), Рубин или Сочи, например. Лоша роля му изиграха и пропуснатите дузпи срещу Славия и ЦСКА, като тази срещу "армейците" няма как да не е наранила личното му его и неговият авторитет пред останалите футболисти от първия тим.

Чисто физически също се вижда, че вече е трудно да издържи цял мача, бидейки максимално полезен за 45-60 минути. А в сегашния си вид, Левски е изключително динамичен отбор и всяко "мачкане" на топката може да окаже пагубно влияние върху игровата стратегия. Именно на моменти Попов сякаш изглеждаше да се пречка на "хвърчащите" си по терена колеги. Неприятно, но факт.

Единствено недоумявам защо раздялата между двете страни се получи часове преди толкова важния мач с Апоел. Не бе ли възможно да се направи компромис и Ивелин да остане за битката с израелтяните, а след това да си вземе и подобаващо "Довиждане" с многохилядната "синя" публика.

Оттук насетне Левски се нуждае от млад и амбициозен атакуващ халф, който да поеме диригентската палка в офанзивен план. Такива състезатели с рядкост, което прави задачата на ръководството повече от трудна.

За Ивелин Попов пък се твърди, че ще подсили редиците на Ботев (Пд). Дано на "Колежа" му се получи, защото кариерата му заслужава подобаващ финал! 

Източник: Topsport.bg

Последни новини