СДВР излезе с официална позиция около преместването на мача България - Унгария

СДВР излезе с официална позиция около преместването на мача България - Унгария

Topsport.bg

06-11-2023, 20:43

Столичната дирекция на Вътрешните работи излезе с официална позиция около преместването на мача от Европейските квалификации между България и Унгария от София за Пловдив. Срещата трябва да се проведе на 16-и ноември пред закрити врата, според решението на Българския футболен съюз и УЕФА.

Позицията на СДВР е във връзка с постъпили множество запитвания около преместването на двубоя и дали той би нарушил обществения ред, създавайки опасности заради протестите, които феновете на футбола в България организираха срещу настоящото ръководство на БФС.

Ето становището на СДВР без редакторска намеса:

"На 24.10.2023 г. в сградата на Български футболен съюз е проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от БФС. От страна на домакина на срещата са били изказани опасения, за провеждане на протестни мероприятия на 16.11.2023 г., по време на футболната среща между на отборите България и Унгария, с участие на футболни фенове на различни футболни клубове. По време на среща представители на БФС са пожелали да бъде проверена достоверността на информацията, за което да бъдат уведомени.

В края месец октомври от СДВР е изпратен отговор до БФС, че от публично достъпните електронни медии е придобита информация за организиране на няколко протестни мероприятия по време на въпросната футболна среща, като е възможно и нарушение на обществения ред преди, по време и след приключването. Промените и последващата кореспонденция са единствено в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА за окончателно решение".

Източник: Topsport.bg