Скандално съдийство подари точка на Лудогорец срещу Ботев в Разград!

Скандално съдийство подари точка на Лудогорец срещу Ботев в Разград!

Topsport.bg

16-09-2023, 22:07

Ботев (Пловдив) и Лудогорец завършиха 2:2 в сблъсък от деветия кръг на efbet лига. Срещата бе съпътствана от интересни моменти и спорни съдийски решения, които сякаш попречиха на "канарчетата" да спечелтят. По този начин разградчани заемат 7-ото място с 12 пункта, докато "жълто-черните" са на единадесете позиция с 11 пункта.

Разградчани можеха да открият резултата още в 6-ата минута. Тогава звездата на домакините Бърнард Текпетей осъществи успешен рейд, след което навлезе в наказателното поле на "канарчетата", където беше фаулиран от съперник. Реферът Красен Георгиев първоначално отсъди дузпа в полза на домакините, но след обстоен преглед на ВАР, решението беше отменено.

Домакините продължиха да са по-активният отбор на терена от началото на двубоя, като отново звездата на "орлите" Бърнард Текпетей застраши вратата на Даниел Кайзер. Ганаецът овладя подаване на границата на наказателното поле, за да отправи корав удар, париран от стража на гостите.

В 25-та минута футболистите на Ивайло Петев организираха опасна атака, която обаче не бе оползотворена. Офанзивният играч Кайо Видал получи пас отляво, поведе си топката, отправяйки корав изстрел, спасен от Даниел Кайзер.

Въпреки натиска на шампиона на България, "жълто-черните" се огънаха в края на първата част. Реферът Красен Георгиев даде изключително спорна дузпа за домакините, тъй като Джеймс Ето'о спъна Кайо Видал. С изпълнението се нагърби Оливие Вердон, който се разписа за 1:0.

Секунди преди да свърши първото полувреме гостите също имаха основателни претенции за дузпа. Силен удар на Мартин Секулич докосна ръката на Педро Нареси, ала ситуацията не бе разгледана от ВАР. На повторенията ясно се видя, че "канарчетета" трябваше да получат наказателен удар.

След подновяването на играта съставът от Пловдив изгради еднаа от малкото си съзидателни атаки в 54-та минута. Вездесъщият Ивелин Попов умело комбинира с Антоан Бароан, той пое и отправи удар, попаднал в обсега на Симон Слуга.

Напористите действия на "канарчетата" най-накрая резултираха в попадение. Звездата на тима Ивелин Попов превзе зейналото празно пространство пред себе си, а когато се освободи, нанесе перфектен изстрел за 1:1. 

Преломният миг в срещата настъпи в 83-та минута. Тогава "канарчетата" шокираха днешния си опонент. Появилият се в игра Красиан Колев остана напълно непокрит на фланга, поемайки дълго подаване. Крилото се устреми напред и с великолепен удар не остави никакъв шанс на безпомощния Симон Слуга.

В заключителните минути на срещата домакините нанесоха съкрушителен удар по амбииците на Ботев (Пловдив), реализирайки за 2:2! Халфът Якуб Пиотровски се извиси над всички при ъглов удар и с глава разпъна мрежата на Даниел Кайзер.

Източник: Topsport.bg

Последни новини