СРЕД ЕУФОРИЯТА НА ГЕРЕНА: Славия разби безобразен Левски (СНИМКИ)

СРЕД ЕУФОРИЯТА НА ГЕРЕНА: Славия разби безобразен Левски (СНИМКИ)

Novsport

01-03-2020, 16:14

 Вторият във временното класиране на efbet Лига Левски допусна загуба с 1:2 от Славия в най-старото столично дерби. В мача им на "Георги Аспарухов" "белите" показаха по-добрата игра пред гола и си тръгнаха с всички три точки. 

В герой за Славия се превърна Ивайло Димитров, който заби и двете попадения зад Миятович. 

Срещата започна равностойно, като първо Паулиньо напредна отляво и пробва да намери съотборник в наказателното поле, но не успя. Само 60 секунди по-късно Славия откри резултата. 

Филип Кръстев пусна пас по конец към откъсващия се Ивайло Димитров и нападателят на белите преодоля Миятович за 0:1. 

В 13-та минута Димитров можеше да удвои, но от няколко метра стреля силно в главата на Миятович, който запази вратата си от втори гол. 

Секунди по-късно Паулиньо падна на земята при единоборство и бе ударен с коляно около дясното око, което доведе до спукване на веждата му и принудителна смяна, като на негово място влезе Дани Алар. 

В 26-та Славия имаше нов отличен шанс да вкара, като при контраатака Галин Иванов намери Филип Кръстев, но той стреля над напречната греда с глава. 

Така се стигна до 27-та минута, когато при корнер Алар изпълни и Найджъл Робърта засече перфектно с глава за 1:1. 

В 41-та Филип Кръстев отново пропусна да вкара, след като Димитров отне топката от Нуно Рейш и разви добра контраатака. 

Само четири минути след почивката Попадийн нацели и лявата греда на Левски, а веднага след това футболистите в бяло претендираха и за дузпа, заради игра с ръка, но такава не беше отсъдена. 

В 54-та минута обаче Славия нанесе решителния си удар. Тогава Галин Иванов проби отляво, стигна до аут линията и намери непокрит Ивайло Димитров.. Той не уцели добре топката първоначално, но след това я чукна, за да се оплете в мрежата на Левски. 

15 минути преди края Миятович можеше да допусне решителна грешка, след като излезе неразчетено при извеждащо подаване, но футболистите на гостите не успяха да отправят удар към опразнената врата. 

Седем минути преди края "сините" имаха претенции за дузпа заради задържане, но Волен Чинков не отсъди такава. Веднага след това Левски остана и с човек по-малко. Карабельов събори Дани Алар при нападение на сините, а при падането си футболиста на домакините изрита с бутоните своя съперник, което бе достатъчно за неговото изгонване. 

Така Левски остана на втората позиция с 45 точки, но пропусна както да доближи Лудогорец на четири, така и да дръпне с три на преследвача си Локомотив (Пловдив), който също загуби този кръг. Славия пък се изкачи на петата позиция с третата си поредна победа.

Стартови състави:

Левски: Миятович, Паулиньо, Мазурек, Робърта, Миланов, Рейш, Тиам, Лозев, Райнов, Спиерингс, Костов

Славия: Стергиакис, Патев, Виячки, Христов, Попадийн, Гамаков, Карабельов, Кръстев, Стоев, Галин Иванов, Димитров

90 - Край на мача!

88 - Червен картон за Дени Алар! Смяната на Левски бе съборен от Карабельов и след това изрита умишлено с бутонките футболиста на белите.

88  - Найджъл Робърта е предупреден официално, заради нарушение срещу Стергиакис.

73  - Миятович излезе неразчетено при извеждащо подаване и остави шанс пред Славия да пратят топката в мрежата му, но защитата в синьо се справи

54 - ГОООЛ за Славия! Галин Иванов проби отляво, стигна до аут линията и подаде към Ивайло Димитров, който първоначално не уцели добре топката, но след това успя да я чукне във вратата!

49 - Греда за Славия! Попадийн нацели левия страничен стълб на Левски!

46  - Начало на втората част!

45 - Край на първото полувреме!

41  - Какъв пропуск на Славия! Филип Кръстев пропусна отличен шанс да изведе белите отново напред, след като Ивайло Димитров отне топката от Нуно Рейш и организира опасна контраатака!

27 - ГООООЛ за Левски! Дени Алар центрира отлично от корнер и Найджъл Робърта беше безпощаден с глава за 1:1!

26 - Славия с нов отличен шанс за гол, след като Галин Иванов проби отдясно и топката стигна до Филип Кръстев, но от няколко метра той прати топката над напречната греда!

15  - Паулиньо няма да може да продължи мача и е изнесен на носилка, на негово място влиза Дени Алар

14 - Паулиньо има нужда от медицинска помощ, след като Пантев го закачи с крак и явно е нанесъл сериозна фрактура на окото

13  - Какъв шанс за втори гол за Славия! Ивайло Димитров се озова на отлична позиция да стреля от няколко метра, но ударът му бе право в Миятович!

11 - Спиерингс отправи много лек удар от границата на пеналта, който не е проблем за Стергиакис

7  - ГООООЛ за Славия! Ивайло Димитров дава аванс на гостите при първата им сериозна атака, след като Филип Кръстев намери нападателя с отлично подаване зад защитата и Миятович беше преодолян.

6  - Паулиньо проби на скорост отляво и пусна добро остро подаване в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник.

1  - Начало на срещата на "Георги Аспарухов"!

 

Източник: Novsport

Последни новини