Стилиян Петров с нов залп по БФС

Стилиян Петров с нов залп по БФС

Topsport.bg

12-11-2023, 18:42

Рекордьорът по мачове с екипа на националния отбор на България Стилиян Петров обвини ръководството на БФС за неуредиците около предстоящата евроквалификация срещу Унгария, която е на 16 ноември, но все още не се знае къде ще се играе.

"Те са откраднали българския футбол от нас от много години. Това, което става в момента, е плод на цялото тяхно управление в последните години. В момента с това, че българският фен и нацията застава заедно срещу една футболна федерация за това, че забраняват да подкрепяме националния отбор.

Публиката винаги е била с отбора. Винаги е искала отговорност както от футболисти, така и от ръководство. Но, за съжаление, сега е доста по-задружна, доста по-силна и доста по-изискваща", каза Стилиян Петров пред колегите от bTV в предаването "120 минути".

Той коментира развитието на футбола в Унгария в последните няколко години: "Унгарците с право искат да празнуват, защото Унгария доскоро беше може би на нашето ниво, опитваше се да излезе от проблеми в собствения си футбол. 10 години по-късно Унгария показва, че работи, че се развива, че техните фенове са добре дошли да подкрепят отбора си, дори и когато са били при негативните резултати. А ние отнемаме правото на фена да подкрепя нацията си".

Членът на екипа на Димитър Бербатов не е изненадан от действията на БФС: "Това е решение, което не ме изненадва, защото БФС от две години насам показва своята некомпетентност. Всички тези неща, които прочетохме, особено в последните 24 часа - заплахи към община, към хора, които те обвиняват, че станат причина България да бъде наказана. Нека си го кажем в прав текст - цялата грешка е на БФС, на хората, взели решението да преместят мача в Пловдив, без да попитат заинтересованите страни дали може да се проведе едно такова събитие. В момента излизат много пречки, за които БФС не се е осведомил".

"За съжаление, БФС е свикнал през всичките тези години да не бъде притискан от закона и преследван от феновете. В момента това става на всяка една линия, защото на хората им омръзна", допълни Стенли.

Относно евентуална промяна на статуквото, той бе категоричен: "Ние сме е надявали, че ще има още повече кандидати с концепция, с визия за футбола ни. Много са малко независимите и смелите, които да се опълчат срещу една такава система.

Ние поехме по този път. Не ни е страх. Искаме най-доброто за българския футбол. Дали ще сме ние или някой друг - промяната трябва да стане, защото тези хора показваха и продължават да показват, че са направили едно голямо нищо. Затова достигаме до тези моменти - до протестите, които хората си подемат в цялата страна".

"Когато се отнеме правото на българския фен да подкрепя националния отбор, тогава вече всички сме заедно", завърши Стилиян Петров.

Източник: Topsport.bg