ФК ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив): 1:0, падна гол в 16-ата секунда

ФК ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив): 1:0, падна гол в 16-ата секунда

Topsport.bg

10-04-2023, 20:01

Отборите на ФК ЦСКА 1948 и Ботев (Пд) се изправят един срещу друг в късния двубой от понеделнишката програма на efbet Лига. Сблъсъкът в Бистрица е с начален час 20:00.

През седмицата "червените" имаха тежък мач за Купата на България, в който продължиха към полуфиналите след успех с 1:0 над Арда (Кърджали), дошъл в продълженията. Ботев пък имаше почивка, а също така и контролна среща, играна на 1-ви април срещу отбор на Пирин (Благоевград). В нея пловдивчани се наложиха с 3:1.

Защитникът на Ботев (Пловдив) Станислав Работов вече тренира наравно със своите съотборници. В момента юношата на "канарчетата" се намира във финалния етап на своето възстановяване след претърпяната операция на коляното.

Поглеждайки към класирането, а и към амбициите на два тима, ФК ЦСКА 1948 влиза като фаворит в срещата. В момента възпитаниците на наставника Тодор Янчев заемат трето място, а Ботев е на десета позиция. Двата отбора са разделени от цели 21 точки. В последния кръг преди паузата за националните отбори ФК ЦСКА 1948 победи Берое с 3:1, а Ботев завърши наравно 1:1 с Локомотив в дербито на Пловдив.

Главен съдия на срещата е Драгомир Драганов, с помощници Христо Хаджийски и Мирослав Симеонов. С ВАР ще се занимават Красен Георгиев и Димо Вълчев. Делегат на БФС е Кирил Йорданов, а работата на реферите ще съблюдава Константин Писков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини