ФК ЦСКА 1948 се завърна на победния път

ФК ЦСКА 1948 се завърна на победния път

Topsport.bg

21-08-2023, 22:27

Отборът на ФК ЦСКА 1948 прекъсна негативната си серия и записа трети успех от началото на сезона, след като се наложи с минималното 1:0 над Етър в двубой от шестия кръг.

В герой за победителите се превърна Ивайло Чочев, който реализира единственото попадение в 30-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка след консултация с ВАР.

Реферът Стоян Арсов отмени два гола на домакините, дело на Чочев и Радослав Кирилов, поради положения на засада. В продължението на срещата пък напречната греда спаси гостите от второ попадение.

Така новият треньор на ФК ЦСКА 1948 Николай Панайотов дебютира с успех, а тимът се изкачи на петата позиция във временното класиране с актив от 10 точки. Етър остава последен с едва една спечелена точка.

Домакините бяха по-настоятелни и имаха превъзходство през първото полувреме, като отправиха първия удар към една от двете врати в срещата.

Талис бе изведен в атака от Парвиз Умарбаев в седмата минута, но прати топката над вратата на Етър. Ивайло Чочев също бе неточен след удара си с глава три минути по-късно, завършвайки нова атака за ФК ЦСКА 1948. В 14-ата минута и Елитон не успя да се разпише при изгодна ситуация пред вратата на гостите от Велико Търново след ъглов удар, а две минути по-късно пак той  не успя да преодолее вратаря на Етър Мартин Величков.

Футболистите на ФК ЦСКА 1948 имаха претенции за игра с ръка на противников състезател в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва. Величков трябваше да се намесва и след изстрел на Радослав Кирилов в 21-ата минута на двубоя, а две по-късно Педриньо стреля над вратата на Етър и резултатът остана 0:0.

В 28-ата минута главният рефер Стоян Арсов се консултира със системата за видеоарбитраж-ВАР за възможна игра с ръка на Янко Ангелов малко по-рано при удар с глава на Елитон и реши, че има основания за дузпа.

Ивайло Чочев бе точен при изпълнението от бялата точка в 30-ата минута и даде преднина от 1:0 на ФК ЦСКА 1948. Гостите протестираха, че преди това има засада на Антонио Вутов.

Три минути по-късно Чочев отново вкара топката във вратата на Етър, но попадението не бе зачетено заради засада, като и тази ситуация бе разгледана със системата ВАР.

Полузащитникът на гостите Мартин Моран завърши обещаваща атака в 38-ата минута, отправяйки първия удар към вратата на ФК ЦСКА 1948, но бе неточен. Вратарят на Етър Мартин Величков предотврати ново попадение за домакините след силен удар към него в 42-ата минута.

Второто полувреме започна с най-добрата възможност до момента за гостите от Етър, когато Даниел Наумов не позволи топката да влезе във вратата му след добър изстрел на Янко Ангелов в 47-ата минута. Малко по-късно топката бе отклонена в ъглов удар след удар на Радослав Кирилов при атака на домакините.

Футболистите на ФК ЦСКА 1948 пак вкараха топката във вратата на Етър в 59-ата минута след изстрел на Кирилов, последвал пас от Антонио Вутов, но попадението отново не бе признато заради засада.

Шахредин Букхолда завърши обещаваща атака за гостите от Етър в 72-ата минута, но стреля встрани от вратата на съперника. Футболистите от Велико Търново изиграха по-добро второ полувреме, но не успяха да стигнат до попадение.

В 89-ата минута играчите на Етър поискаха дузпа за нарушение срещу Ивайло Димитров в наказателното поле на домакините, но такава не бе отсъдена.

В следващия кръг тимът на ФК ЦСКА 1948 ще гостува на Славия на 28 август, докато същия ден Етър ще приеме отбора на Ботев Пловдив.

Източник: Topsport.bg

Последни новини