Царско село и Ботев (Враца) сътвориха нервно реми, сянката на изпадането все още преследва и двата тима

Царско село и Ботев (Враца) сътвориха нервно реми, сянката на изпадането все още преследва и двата тима

Topsport.bg

25-04-2022, 19:39

Отборите на Царско село и Ботев (Враца) не се победиха в двубой от група "Б" на Втората осмица в efbet Лига. Равенството 1:1 остави отворена битката между двата тима за това кой от тях ще изпадне директно от елита и кой ще трябва да премине през ситото на баражите. Двубоят на Околовръстното се превърна в същинска "корида", през която реферът Иво Андреев показа 3 червени картона (бел. ред по един на футболисти от двата състава, както и изгони треньора на вратарите на врачани) и още 12 жълти.

Резултатът беше открит още във втората минута след фантастичен прехвърлящ удар на Браян Переа. Малко преди края, домакините се спасиха с гол от дузпа на Венци Христов. Така разликата между последния и предпоследния в шампионата остава три точки, четири кръга преди края на плейофите.

Битката за спасение стартира по възможно най-интригуващия начин. Гостите от Враца имаха мечтано начало, стигайки до гол в 120-ата секунда. В епицентъра на събитията се оказа и най-класното попълнение в техните редици Браян Переа. Бившият футболист на Лацио се възползва от лошо изритана топка от вратаря Хамид Ндиае и с фантастичен прехвърлящ удар даде ранен аванс на "зелените".

Еуфорията в селекцията на Ивайло Димитров продължи и нов гол в тяхна полза можеше да падне още в следващата атака. Юлиан Ненов обаче пресили своето извеждащо подаване за Переа, поради което атакуващият състезател не съумя да отиграе кълбото.

Проблемите в отбраната на Царско село не изглеждаха, че ще бъдат решени. В 7-ата минута Виктор Василев беше оставен непокрит на границата на наказателното поле, но изстрелът му попадна в обсега на вече компрометиралия се вратар Ндиае.

След един неуспешен опит за центриране от фаул, в 26-ата Венци Христов съумя да прати топката далеч по-опасно в наказателното поле. Артур Крачун отправи удар с глава, който премина на безопасно разстояние от мрежата на врачани.

На трибуните за тази среща бе старши-треньорът на Левски - Станимир Стоилов. Според информации в пресата, визитата на Мъри се дължала на това, че "сините" имат интерес към крайния бранител на домакините - Жереми Петрис. Наставникът на левскарите обаче видя италианеца в действие само 36 минути. Тогава №7 от Царско село влезе безумно в краката на съперник, което означаваше втори жълт картон на неговата сметка и преждевременния край на участието му във важния мач.

Царско село можеше да изравни резултата в 53-ата минута. Пламен Крумов се измъкна от отбраната на Ботев и отправи труден изстрел, който премина встрани от лявата странична греда на Костов.

Сякаш от нищото врачани се вкараха в беля с настъпването на 64-ата минута. Ботев също остана с 10 футболисти на терена поради втория жълт картон на Антонио Георгиев. Опорният халф направи нарушение в центъра, което се оказа и фатално за съдбата му в този мач.

Венци Христов пробва да вземе нещата в свои ръце с идването на 73-ата минута. Нападателят реши да стреля силно от фаул, но топката премина опасно над горната греда на Костов.

Реферът на мача - Иво Андреев, изкара извън кожата му стража на Ботев (Вр) - Краси Костов. Благоевградчанинът изобщо не се съгласи с факта, че бави играта и без малко дори не посегна на арбитъра.

Настоятелността на домакините даде ефект 60 секунди преди последния съдийски сигнал. Резервата Костадин Ничев не се намеси по най-добрия начин и посече в собственото си наказателно поле играч на Царско село. Реферът Андреев се нуждаеше от помощта на ВАР, за да посочи дузпа за "царете" с отговорната задача се нагърби Венци Христов, който прати Костов в обратния ъгъл за 1:1.

Двубоят можеше да завърши с епичен финал в последната минута от даденото продължение. Младият Стефан Гаврилов се възползва от пробойна в защитата на Царско село, понасяйки се сам срещу Хамид Ндиае. Ронкети не посмя да фаулира за дузпа халфа и той съумя да отправи изстрел с левия си крак. Топката обаче намери външната част на съперниковата мрежа и така равенството 1:1 се превърна и в краен резултат.

В следващия кръг Ботев (Враца) приема у дома Пирин. Царско село ще гостува на Локомотив (София).

Източник: Topsport.bg

Последни новини