ЦСКА - Левски 0:0

ЦСКА - Левски 0:0

Topsport.bg

17-04-2022, 17:53

ЦСКА е символичен домакин на Левски в голямото дерби на българския футбол. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" стартира в 17:00 часа.

През седмицата треньорът на "червените" Стойчо Младенов подаде оставка след победата над Славия с 2:0 в първия полуфинал за SESAME Купа на България. ЦСКА ще бъде воден в следващите двубои от именития британец Алън Пардю. Станимир Стоилов пък е наказан след успеха с 3:2 отново за Купата, като по този начин отборът ще бъде воден от Цанко Цветанов. Преди няколко дни никой не очакваше подобен треньорски дуел във Вечното дерби.

Контузени в лагера на "червените" са капитанът Юрген Матей, Томас Лам и Християн Петров.

Срещу "червените" няма да бъде на линия и Хосе Кордоба, който изтърпява наказание, а Асен Митков е контузен. В последния момент се оказа, че и Георги Миланов има травма и не тренира наравно със съотборниците си в последните занимания. По всяка вероятност под рамката ще се завърне възстановеният Николай Михайлов.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

Левски е в страхотна форма преди днешния сблъсък. "Сините" завършиха редовния сезон с 3 поредни победи, а към тях трябва да прибавим и престижния успех над Лудогорец (3:2) за Купата. Така че от тази гледна точка "сините" са в доста по-добро настроение и в по-добра форма от своя съперник.

От гледна точка на директно сблъсъци ситуацията е коренно различна. Двата тима изиграха два мача в редовния сезон помежду си, като през есента ЦСКА спечели с 2:1, а през пролетта не успяха да покажат най-доброто от себе си заради лошите метеорологични условия и срещата завърши 0:0. Така Левски ще опита да спре негативната серия в дербито, тъй като няма успех вече 9 поредни мача.

Източник: Topsport.bg

Последни новини