10 от Хебър шокираха ФК ЦСКА 1948 в Бистрица

10 от Хебър шокираха ФК ЦСКА 1948 в Бистрица

Topsport.bg

07-08-2023, 20:58

ФК ЦСКА 1948 и Хебър завършиха 1:1 на стадиона в Бистрица в мач от 4-тия кръг на efbet Лига. 

Гостите от Хебър играха почти цял мач с човек по-малко, но не се предадоха и шокираха своите домакини в 82-ра минута с гол на Атанас Кабов. Преди това Педриньо(47') беше дал аванс на отбора на Рибарски, но той не се оказа достатъчен за победа.

През първата част Педриньо пропусна дузпа за домакините, а Мартин Михайлов от състава на гостите беше изгонен в 21-ата минута след два жълти картона.

Първата по-интересна ситуация в мача се случи пред вратата на Хебър. Домакините изпълниха корнер, след който Руни имаше отлична възможност да нанесе удар с глава, но изпълнението му беше разочароващо.

В 13-ата минута домакините получиха дузпа. Талис беше задържан в наказателното поле от Мартин Михайлов и съдията посочи бялата точка. Михайлов получи и жълт картон за действията си.

Педриньо се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и стреля в левия ъгъл, но вратарят на Хебър Матвей Игонен демонстрира завиден рефлекс и с една ръка спаси.

След като направи по глупав начин дузпата, Мартин Михайлов успя да си изкара и втори жълт картон по нелеп начин. Той влезе много грубо в краката на Педриньо и съдията нямаше какво да направи освен да го прати преждевременно под душовете.

Въпреки, че останаха с човек по-малко, футболистите на Любослав Пенев се отбраняваха добре и не допускаха чисти положения пред вратата си, а в последните минути на първото полувреме гостите можеха да накажат аристократичното поведение на своя домакин. Пазараджиклии организираха бърза контраатака, а Ангел Бастунов изведе Октай Хамдиев сам срещу вратаря. Нападателят стреля с левия крак, но в обсега на Наумов и топката излезе в корнер.

Двата отбора се прибраха на почивка при нулево равенство, точно 60 секунди след подновяването на играта резултатът беше открит. Антонио Вутов получи топката в наказателното и хитро я продължи към Педриньо, който стреля точно и се реваншира за пропуска си от дузпа.

Четвърт час преди края Георги Вълчев нанесе силен шут от дистанция, получи се рикошет, но Наумов внимаваше и с една ръка изби в корнер.

Хебър продължи да опитва далечни изтрели към вратата на Наумов и в 82-ата минута това даде резултат. Атанас Кабов стреля от дъгата, а Даниел Наумов не се намеси никак добре и топката влетя в мрежата му за 1:1.

В продължението на мача Ивайло Чочев отправи точен удар, но стражът на гостите се намеси добре и запази точката за своя тим.

Източник: Topsport.bg

Последни новини