Александър Станков: Време е ЦСКА да покаже добрата игра, която очакват феновете

Александър Станков: Време е ЦСКА да покаже добрата игра, която очакват феновете

Topsport.bg

19-11-2021, 12:38

Бившият наставник на ЦСКА Александър Станков даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели впечатлението си от сегашните играчи на ЦСКА и разкри очакванията си от предстоящата много тежка серия от мачове на червените.

Г-н Станков, ЦСКА не влезе в добро емоционално състояние в паузата за националните отбори, а сега предстои много тежка серия. Какво очаквате от нея?

- Време е отборът да се вдигне, да се мобилизира и да покаже добрата игра, която очакват феновете. Вече няма смисъл да се обременяват играчите с мачовете от евротурнирите. Там се загубиха всички шансове и трябва да се хвърлят максимални сили в шампионата, за да не се окаже, че около Коледа за ЦСКА остава единствената цел - купата.

Първият мач е с Арда. Какво очаквате от него?

- Няма да е лек мач, защото Арда ще излязат с повишено настроение с оглед добрата форма, в която се намират, а и смяната на треньора винаги дава допълнителен импулс. Но класата на ЦСКА не позволява да има проблем и съмнения. Това е идеалният мач, който дава възможност на част от играчите да покажат, че стават да носят тази фланелка. Аз имам подозрения, че няма да успеят да ни убедят, че са способни, но дано ме опровергаят. В противен случай трябва да събират багажа.

Кои визирате?

- Е, ще кажа само, че ако не успеят да се докажат и нямат желание да го сторят, то е хубаво отсега да си купят самолетните билети, защото след това ще станат скъпи.

Значи са чужденци?

- (Смее се.) Да, Мухар много бързо трябва да прегледа как е разписанието на полетите, ако продължава в този дух.

А колко трябва да бъдат привлечени и какви?

- Това ще е решение на Стойчо Младенов, но на мен ми липсва импровизацията. Прекалено праволинейно и еднообразно ми протичат атаките. Затова има нужда от свежа и гореща кръв, а нея я носят бразилците. Поне един трябва да има в офанзивен план, за да прави разликата. Не на килограм да се водят, но един с класа. Като типичен номер 10.

Значи Варела и Кери не могат да свършат тази работа?

- Кери успя в няколко мача, но прекалено голям товар му сложиха. Трябва бразилец. Да, те трудно се контролират, но носят много настроение в играта.

Предстои мач в Норвегия, където Рома отнесе 6 гола. Това гостуване изглежда леко притеснително...

- Убеден съм, че ЦСКА ще излезе с чест от този двубой. Нашите трябва да действат освободено и да защитят името на отбора.

Много се коментира отлива на публика...

- Да. Това е факт, за съжаление, но моят призив е феновете да се върнат на трибуните и да подкрепят любимия си отбор. Не може да сме зад играчите, само когато побеждават. Трябва да сме с тях и в трудните моменти.

Може ли мачовете с Лудогорец да послужат като трамплин за атака на титлата и да върнат публиката?

- Абсолютно. Вярвам, че ЦСКА може да победи и да вдигне адреналина и ентусиазма на публиката.

Източник: Topsport.bg

Последни новини