Арда тресна Пирин в Благоевград и задълбочи кризата при "орлетата"

Арда тресна Пирин в Благоевград и задълбочи кризата при

Topsport.bg

01-09-2023, 19:03

Отборът на Арда победи Пирин с 2:0 като гост в мач от 8-ия кръг в Първа лига. 

Гостите от Кърджали се разписаха по един път в края на двете полувремена и задълбочиха кризата при "орлетата". Головете за Арда отбелязаха Тонислав Йорданов(42') и Преслав Боруков(88').

С успеха кърджалийци събраха 10 точки от 6 мача, а Пирин е на дъното в таблицата с една единствена точица.

В 5-ата минута двубоят беше прекъснат от Георги Кабаков, а футболистите и феновете по трибуните изразиха подкрепата си към Петър Хубчев, който се бори с изключително коварна болест.

В средата на първата част Тунгара стреля от дъгата, но Ковальов демонстрира добър рефлекс и с дясната ръка изби в корнер.

В 29-а минута гостите стигнаха до най-чистото си положение. Деян Лозев проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където удар на Стаси Иванов беше блокиран, а топката попадна в Лозев, който финтира защитник на "орлетата" и стреля с левия крак, но Ковальов отново внимаваше.

Пет минути преди почивката Александър Дюгеров игра с ръка в наказателното си поле и Георги Кабаков посочи бялата точка. Тонислав Йорданов се нагърби с изпълнението на дузпата, Ковальов спаси изстрела му, но нападателят беше точен при добавката и резултатът беше открит.

Няколко секунди по-късно Тонислав Йорданов прати топката за втори път във вратата на Пирин, но се оказа, че се е намирал в положение на засада.

В 71-ва минута Преслав Боруков получи пас от дълбочина, напредна с топката и стреля, но право в ръцете на Ковальов.

"Орлетата" достигнаха до най-доброто си положение чак в 85-а минута, когато Александър Дюлгеров стреля с глава след корнер, но топката се удари в сглобката на вратата.

Всичко в мача беше решено две минути преди края, когато Преслав Боруков се разходи през отбраната на Пирин и технично прати топката покрай Ковальов за 0:2.

Любомир Тодоров отбеляза страхотен гол за домакините в последните секунди, но реферът Георги Кабаков отмени попадението за нарушение в атака. 

Пирин - Арда 0:2 

Голмайстори:

0:1 - Тонислав Йорданов (42')

0:2 - Преслав Боруков (88')

Източник: Topsport.bg

Последни новини